İZTO Başkanı Demirtaş: Kruvaziyerde 2017'yi planlamamız gerekiyor


ABD'de düzenlenen Kruvaziyer Fuarı'na katılan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer sektöründe yelpazenin Uzakdoğu'dan Karayipler'e kadar çok geniş bir alana yayıldığını ve rekabetin arttığını belirtti.

ABD'nin Miami kentinde, 13-16 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve kruvaziyer sektörünün en önemli etkinliklerinden olan Cruise Shipping Fort Lauderdale Kuvaziyer Fuarı'na İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Özellikle Çin, Kore, Japonya, Endonezya, Malezya gibi Uzakdoğu ülkeleri ilk defa bu kadar yoğun katılmış. Karayipler ve Latin dünyası da yine etkin katılım göstermiş. İngiltere, İtalya gibi ülkelerin bizim 2012 yılında kurduğumuz Cruise Türkiye örneğinde olduğu gibi kurdukları birlikler ile fuara katıldıklarını gördük. Ülkeler, destinasyonlar kendilerini tanıtmaya, pazarlamaya bu kadar büyük çaba sarf ediyor ancak tüm katılımcılar gibi biz de gemi şirketlerinin destinasyon yöneticileri, planlama müdürleri gibi üst düzeyin görüşmelere katılmadığını tespit ettik. Çünkü liman çok ama gemi sınırlı sayıda. Az gemi ile zaten kararlarını çok daha önce veriyorlar." diye konuştu.

UÇAKLAR GİBİ GEMİLERE DE DESTEK VERİLSİN
Gemilerin az olduğu bu pazardan pay alabilmek için etkin bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Bizim de yapmamız gereken bu etkinlik sonrasında hızlıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'ın önceliğinde tüm liman ve sektör temsilcilerini bir araya getiren çalışma ile 2017'yi planlamak olmalı. İzmir'e döner dönmez bunun çalışmasına başlayacağız. Cruise Türkiye, toplantısını en kısa zamanda yapmamız şart oldu. Ayrıca yıllarca düşündüğümüz ama söyleyemediğimiz 'Kendi gemimiz neden yok? Kendi şirketimizi neden oluşturmuyoruz?' sorusunu fuara katılan Karadeniz ve Akdeniz liman yetkililerine söylemeye, bunun üzerine tartışmaya başladık. Ülkemizin büyük kurvaziyer potansiyelini düşünürsek, bu da üzerinde tartışmaya başlamamız gereken bir konu. 2016 yılı için şu ana kadar rezervasyon yaptıran 49 gemi var. Bu sayı artar mı yoksa eksilir mi bunu bilmemiz mümkün değil. Arttırmak için, uçak başına verilen teşviğin gemi başına da verilmesini tarifelerin gözden geçirilmesini Bakanımız Binali Yıldırım'dan talep edeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber İZTO Başkanı Demirtaş: Kruvaziyerde 2017'yi planlamamız... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER