MARBLE, 1700 katılımcıyla 23 Mart'ta açılıyor


Sayılı mermer fuarlarından biri olan MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini karşılamak için gün sayıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE için hazırlıklar son hızla devam ediyor. Bu yıl 23-26 Mart 2016 tarihlerinde 22.'si düzenlenecek Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı için mermer ve doğaltaşlar ile iş makineleri, Fuar İzmir alanına gelmeye başladı. Sadece sektör temsilcilerine açık olacak. MARBLE'da, yerleşimin başladığı ilk gün 42 dev blok Fuar İzmir'e geldi. Dört gün sürecek fuarda, ağırlıkları 10 ile 30 ton arasında değişen işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 15 bin ton doğal taş sergilenecek. Türkiye'nin doğaltaş çıkan her bölgesinden taşın yer alacağı MARBLE'da, Almanya, ABD, Avustralya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Endonezya, Hindistan, İngiltere, İran, İspanya, İtalya, Mısır, Romanya, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Yunanistan'dan önde gelen firmalar katılımcı olacak.

FUAR YÜZDE 12 BÜYÜDÜ
Öte yandan bin 700'ün üzerinde firmanın katılımcı olarak yer alacağı MARBLE'da, bu yıl işlenmiş mermer ürünlerinin dağılımında yüzde 12'lik büyüme gerçekleşti. Geçen yıl yerli, yabancı toplam bin 562 firma fuarda stand açmıştı. Bu yıl açık alanda yer alan mermer işleme makinelerinin olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amacıyla alanın üzeri kapatıldı. Fuar İzmir D Holü ise mermer işleme yan sanayi ürünlerine ayrıldı. Büyük iş makineleri için Fuar İzmir'in fuar meydanı yeni alan olarak tahsise açılırken firmaların yerleşim planları ziyaretçilerin daha rahat dolaşacağı şekilde düzenlendi.

DÜNYADA İLK ÜÇTE YER ALIYOR
Önemli bir pazar olan Afrika, Orta ve Yakın Doğu'daki maden ocakları sahiplerinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından alıcıların davet edildiği MARBLE, Fuar İzmir'in 139 bin metrekarelik alanda ziyaretçilerini bekliyor. Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı ve dünyada alanında düzenlenen fuarlar içinde ilk 3'te yer alan MARBLE, bu yıl da mermer alanında önemli firmalarla sektör temsilcilerini bir araya getirecek. CİHAN
<< Önceki Haber MARBLE, 1700 katılımcıyla 23 Mart'ta açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER