Juncker: Türkiye ile müzakerelerde basın özgürlüğünden taviz verilemez


AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecindeki müzakerelerde ifade özgürlüğünün en önemli kriterlerden biri olacağını vurguladı.

Strasbourg'da Can Dündar ve Erdem Gül için düzenlenen dayanışma gecesine mektup gönderen, Juncker, Türkiye'deki basın ve ifade özgürlüğü ihalelerini yakından takip ettiklerini, 2015 raporunda bu konuya geniş yer ayırdıklarını hatırlattı. Juncker, ifade özgürlüğünün AB'nin temel ve anahtar değerlerinden biri olduğunu, Türkiye'nin AB'ye katılma müzakerelerinde bu maddenin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu konuyu titizlikle inceleyeceklerini iletti. Juncker mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Özgür basın tarafından bilgi edinme özgürlüğü AB'nin en öneli temellerindendir ve kesinlik taviz verilemez. Bu temel özgürlükler konusu, tüm Türk otoritelerle görüşmelerimizde gündeme getireceğiz. Şu açık ki AB ile müzakerelerin tekrar canlanması bu temelleri ışınında olacaktır."

İNSAN HAKLARI KOMİSERİ, GAZETECİLERİ CEZAEVİNDE ZİYARET EDECEK

Programın moderatörlüğünü yapan Cinema Odyssee'nin direktörü Faruk Günaltay, Dilek Dündar ve Asli Gül'ün AKPM yeni başkanı Pedro Agramunt, İnsan Hakları Komiseri Nils Müiznieks ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüştüklerini söyledi. Nils Müiznieks'in, gazetecilerin eşlerine durumu dikkatle izlediğini, mutlaka Türkiye gidip onları hücrelerinde ya da serbest kalmaları halinde uygun gördükleri yerde ziyaret edeceğini söylediğini aktardı. CİHAN
<< Önceki Haber Juncker: Türkiye ile müzakerelerde basın özgürlüğünden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER