Kalkınma Bakanı Doğan: Çok kötü süreçler yaşadık, bu süreci de aşacağız


Şırnak'ın İdil ilçesinde Halkların Demokratik Partisi'nin ( HDP) grup toplantısına katıldıktan sonra Diyarbakır'a gelen Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, toplum olarak çok kötü süreçler yaşadıklarını ve bu süreçleri de aşacaklarını dile getirdi. Cizre halkının yalnız olmadığını kaydeden Bakan Doğan, yeni bir süreçte gerçek bir barışı tesis etmek için konulan tepkileri önemsediğini anlattı Kalkınma Bakanı, "Kürt halkının burada ortaya koyduğu mücadele, kendi anlamında belki değerlidir. Türkiye halkları anlamında ise tüm inançlar ve halkların başta Cizre olmak üzere tüm bölge halkına karşı geliştirilen bu antidemokratik uygulamalara karşı bir direnç ortaya koymak gerekiyor. Bu çok önemlidir." dedi.

Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Cizre'de sokağa çıkma yasağının sekizinci gününde olduğunu hatırlatarak, partilerinin aldığı karar ile grup toplantısını Cizre'de yapmayı planladıklarını ancak buna izin verilemediğini söyledi. Vekillerle birlikte 3 günlük bir direniş ortaya koyduklarını vurgulayan Doğan, bir koordinasyon merkezi kurduklarını, merkezinin Cizre halkı ve çevre halkı ile dayanışmayı sürdüreceğini kaydetti.

Batıda yaşanan olaylarla ile ilgili halkı sağduyuya çağıran Kalkınma Bakanı Doğan, bu sürecin aşılması gerektiğini ifade etti. Barışın tesisi için demokratik mücadele biçimlerinin tüm alanlarıyla kullanılması gerektiğinin altını çizen Bakan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreci de aşacağız. Çok kötü süreçler yaşadık. Bu akıl tutulmasına da eğer devlet bir son vermezse kendisi tutulacak. Biz Cumhuriyet'in demokratikleşmesini isteyen Kürtler, özellikle eşit yurttaşlık temelinde mücadele veren bir mazlum halkız. Bu en doğal bir mücadeleyi önüne koyan insanlara, 8 gündür su ve elektrik verilmiyor. İnsanların ölüme terk ediliyor. Bu kabul edilemez."

KIŞANAK: DEMOKRASİ ADINA HER ŞEY TÜKENİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise sivil toplum örgütleri ile hep beraber Cizre'deki direnişin yanında olduklarını söyledi. Bunun bir insanlık direnişi olduğunu kaydeden Gültan Kışanak, Türkiye'de demokraside gelinen noktanın duvara dayandığını, bu direnişlerle mesafe açmaya çalıştıklarını kaydetti. Demokrasi adına her şeyin tükenmekte olduğuna dikkat çeken Kışanak, bunun Türkiye'nin kaybı olacağını ifade etti.

Konuşmalarından ardından Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Diyarbakır'ın eski el sanatlarından oluşan çini süslemeyi Bakan Doğan'a hediye etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Kalkınma Bakanı Doğan: Çok kötü süreçler yaşadık,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER