Kamalak: Mavi Marmara şehitlerinin kanı üzerine her türlü pazarlık gaflettir

Kamalak: Mavi Marmara şehitlerinin kanı üzerine her türlü pazarlık gaflettir

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye-İsrail ön görüşmelerine tepki gösterdi. Kamalak, "Mavi Marmara'da şehit edilen insanların kanı üzerine yapılacak her türlü pazarlık, her türlü mutabakat, gaflet ve dalalettir. Böyle bir mutabakatın altında imzası olanlar ne tarih önünde, ne de millet vicdanında bunun hesabını veremeyecektir. AKP iktidarı dış politikada zaten iflas etmişti." dedi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, genel merkez binasında Türkiye-İsrail ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamalak, barış ortamının olması gerektiğini vurguladı. Kamalak, barış olmadan üretim, üretim olmadan da itibar olmayacağını kaydetti. Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: "İtibar olmadan, güçlü bir devlet, şahsiyetli bir dış politika olamaz. Bunun son örneğini, İsrail ile varılan ön mutabakatta gördük. Böyle bir mutabakat asla kabul edilemez. Mavi Marmara'da şehit edilen insanların kanı üzerine yapılacak her türlü pazarlık, her türlü mutabakat, gaflet ve dalalettir. Böyle bir mutabakatın altında imzası olanlar ne tarih önünde ne de millet vicdanında bunun hesabını veremeyecektir. AKP iktidarı dış politikada zaten iflas etmişti. İsrail ile imzalanacak olan bu mutabakat iktidarın vicdanen de iflas ettiğinin en somut göstergesidir."

Hükümetin en yetkili isimlerinden birinin 'mutabakatı savunacağım' sözünü hatırlatan Kamalak, "Milletimizin gözünün içine baka baka İsrail Devleti şüphesiz ki bizim dostumuzdur diyebiliyor. İsrail dostunuz ise Filistin halkı sizin neyiniz oluyor?" diye sordu.

'İKTİDAR İSRAİL KONUSUNDA İKİ YÜZLÜ BİR POLİTİKA ORTAYA KOYUYOR'

Kamalak, hükümetin İsrail konusunda ikiyüzlü bir politika ortaya koyduğunu iddia etti. İktidarın, miting meydanlarında başka, perde arkasında başka konuştuğunu söyleyen Kamalak, "Miting meydanlarında en yüksek perdeden haykırmış, ama iş icraata gelince söylediklerinin tam tersini yapmıştır. İktidar, meydanlardaki içe dönük konuşmalarıyla yüce milletimizi kandırmış, uygulamalarıyla da ağabeylerini tatmine çalışmıştır." açıklamasında bulundu.

Kamalak, Mavi Marmara şehitlerinin hesabının sorulması gerektiğini vurguladı. Kamalak, "Ön mutabakata göre, Türkiye'nin 20 milyon dolar tazminatı kabul ettiği belirtiliyor. Bu millet tarihin hiçbir döneminde şehit kanını pazarlık konusu yapmamıştır." diye açıkladı.

Kamalak, meselenin 20 milyon dolarla kapatılacak kadar olmadığını kaydetti. Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: "Mesele 20 milyon dolarla kapatılacak kadar basitse, yine bu millet, değil 20 milyon, 200 milyon dolar toplar yetimlerine, şehitlerine sahip çıkar. Yeter ki İsrail'e boyun eğilmesin yeter ki bu ülkeye bu zillet yaşatılmasın. Mesele 20 milyon dolar meselesi değildir. Mesele İsrail'in pervasızlığıdır. İsrail'in yıllardır Filistin halkına uyguladığı soykırımdır. Gazze'ye uyguladığı haksız ablukadır. Gazze can çekişiyor, Mavi Marmara şehitleri aileleri para değil, adalet istiyor."

'ÇOCUKLAR SİLAH SESLERİYLE DEĞİL, NİNNİ VE SEVGİYLE BÜYÜMELİ'

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Kamalak, bölgedeki gelişmelerin hiç de iç açıcı olmadığını dile getirdi. Kamalak, "Cizre ziyaretimiz sırasında kucağımıza alıp sevdiğimiz 3 yaşındaki minik kızımızın öksüz kaldığını öğrendik. Maalesef bu minik kızın annesi evinde otururken teröre kurban gitti. 3 yaşındaki bir yavru annesine doyamadan öksüz kaldı. Oysa çocuklar silah sesleriyle değil, ninni sesleriyle, sevgiyle büyümeli." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kamalak: Mavi Marmara şehitlerinin kanı üzerine her türlü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER