Kamalak'tan İsrail anlaşmasına sert tepki

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı çok sert sözlerle eleştirdi.

Kamalak'tan İsrail anlaşmasına sert tepki

Anlaşmayı 'kabul edilemez' olarak niteleyen Kamalak, ''Buna imza atanlar, tarih önünde ve millet vicdanında hesap veremeyeceklerini bilmelidirler. Bu anlaşma hayal kırıklığı ve hüsrandır'' dedi.

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak, anlaşmada Türkiye’nin şartlarının yerine getirilmediğini söyledi. Anlaşma ile Mavi Marmara şehitlerinin hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Kamalak, “Ülke olarak 3 vazgeçilmez çizgimiz vardı; İsrail Türkiye’den özür dileyecekti. Dilemedi, herhalde özürü gizli toplantıda İktidarın kulağına fısıldadılar. Mavi Marmara Şehitleri için tazminat ödenecekti. Ödenmedi. Gazze’ye uygulanan ambargo kalkacaktı, kalkmadı” ifadelerini kullandı.

''İMZA ATANLAR TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEK''

Kamalak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Böyle bir anlaşma Mavi Marmara şehitlerinin kanı yerde iken yapılmamalıdır.  Böyle bir anlaşma Filistin’de İsrail hala zulme devam ederken yapılmamalıdır. Böyle bir anlaşma İslam dünyası, ABD, AB ve siyonizmin ortak icraatıyla kan ve gözyaşına boğulurken yapılmamalıdır. Buna imza atanlar, tarih önünde ve millet vicdanında hesap veremeyeceklerini bilmelidirler. İsrail Filistin’lilerin temel insan haklarını kabul etmezken İsrail’le bir anlaşma yapılamaz.”

''BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI''

Anlaşmanın milli menfaatlere aykırı olduğunu dile getiren Kamalak, “Bu şartlar altında Türkiye’de mahkeme kararları kesinleşip netice alınmadan yapılan anlaşma milli menfaatlerimize aykırıdır. Bir kez daha söylüyorum, İsrail Filistin’de katliama devam ederken böyle bir anlaşma yapılması, İslâm dünyasında Türkiye’den  ümit bekleyen ihlâslı müminleri büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.” ifadelerini kullandı.

Muhabir Ajans
<< Önceki Haber Kamalak'tan İsrail anlaşmasına sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER