Kaman Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı


Kırşehir'in Kaman ilçesinde yapımı programlanan 75 Yataklı Devlet Hastanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yeni Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı J. Alb. Murat Bulut, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kaman Kaymakamı Hakan Şen, il ve ilçe protokolü, sağlık sektörü çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Şentürk, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin gelişmiş bir çok ülkenin sunduğu hizmetlerden daha üst seviyede olduğunu söyledi.

Konuşmasında, Şeyh Edebali'nin 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' sözünü hatırlatan Vali Necati Şentürk, "Vatandaşlarımızı sağlıklı bir şekilde yaşatırsak, devletimiz de yaşar. İnsan sağlığından daha kıymetli daha önemli hiçbir şey yoktur. Devletimiz, vatandaşlarımıza sağlık konusunda bütün kolaylıkları sağlıyor. Yardıma muhtaçların sigorta primlerini devletimiz karşılıyor. Yani tüm vatandaşlarımız genel sağlık kapsamına alınmış durumda. Ülkemizde sağlık konusundaki değişim, dönüşüm ve gelişim gözle görülür bir seviyededir. Bundan sonraki süreçte ilimizin tüm dinamikleri ile birlikte hareket ederek daha çok yatırımlara imza atacağız. Kaman ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız yeni hizmet binasından verimli bir şekilde faydalanacak. Bugün temelini attığımız yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanları Yaşar Bahçeci ve Erhan Talu ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Alparslan Kuş'un birer konuşma yaptığı program, yeni yapılacak hastanenin temel atma töreni ile sona erdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kaman Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER