Kanserden vefat eden KHK mağduru öğretmenin son mektubu

Kanserden hayatını kaybeden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) mağduru öğretmen Emine Yörükçü’nün yaşadıklarını kaleme aldığı son mektubu ortaya çıktı: “Bu zulmü yapanlara ve ses çıkarmayanlara…”

SHABER3.COM

1 Eylül 2016 yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararrname (KHK) ile ihraç edilen Din Kültürü Öğretmeni Emine Yörükçü yaklaşık 4 ay önce hayatını kaybetti. 

İhraç olması sebebiyle kanser hastalığı nükseden Yörükçü son mektubunda kendisine bütün bunları reva görenlere sesleniyor.
 
Mektubunda üç yıldır yaşadıklarını anlatarak, “Bizi sade biz ve birkaç kişi anlıyor.” diyen Yörükçü, kendilerine yapılan zülmü kayda geçirdiği mektubunda, sessiz kalanlara da hakkını helal etmediğini belirtiyor.

İHRAÇ İLE HAYATIMIZ ALT ÜST OLDU

KHK TV’ye konuşan Emine Yörükçü’nün eşi Musa Yörükçü, “Eşim 10 yıldır kanser tedavisi görüyordu. Tedavi görüyordu, kontrol altındaydı hastalığı. Fakat atılınca, ihraç edilince bir daha toparlayamadı. 1 Eylül’de ihraç oldu, ocak ayından itibaren kesintisiz kemoterapi almaya başladı ve yaşadıklarına dayanamayarak 4 ay önce vefat etti.” dedi.



"BEN DE ÇOCUKLARIM DA TRAVMA GEÇİRİYORUZ"

Eşi gibi 672 sayılı KHK ile ihraç edilen Din Kültürü Öğretmeni Musa Yörükçü şu an herhangi bir iş yapmadığını, malülen emekli olan eşinin emekli maaşıyla geçindiklerini söyledi. 

Yörükçü ekledi: “Şu an hem ben, hem çocuklarım ağır travma altındayız. Yokluğu ağır geldi. 12, 14 ve 20 yaşında üç çocuğum var. Hepsi psikolojik destek alıyor. İlaç kullanıyorlar, ben de kullanıyorum. Özellikle oğlum, bu travmayı yoğun yaşıyor.”

Eşinin takipsizlik aldığı halde Olağanüstü Hal (OHAL) Komisyonu'ndan 2,5 yıl haber beklediğini ifade eden Musa Yörükçü, “Eşim Samsun Tekeköy’de çalışıyordu. Sendikaya üye olduğu için ihraç edildi. Takipsizlik aldığı halde 2,5 yıl OHAL Komisyonu'ndan cevap bekledi. Toplum bize büyük vefasızlık yaptı, O bu toplumdan alacaklı olarak gitti. Bu yitip giden hayatların vebalini kim ödeyecek!” ifadelerini kullandı.

"EŞİMİN VASİYETİ VAR"

Musa Yörükçü, mağdur olan insanların bile gölgesinden korktuğunu söyledi: “Halbuki birbirimizden başka kimimiz var. Sahip çıkacağımız, derdimizi anlatabileceğimiz… Halkımızın bu sınavı veremediğini düşünüyorum. Tanıdığı bildiği evlatlarını, kardeşlerini haksız yere itham ettiler. Bizi tanıdığı halde kaçan, vefasızlık eden insanları hayatım boyunca unutmayacağım. Eşimin de o konuda zaten vasiyeti vardı. Topluma hakkını helal etmiyordu. Ben de vefasız insanlara etmiyorum.”

<< Önceki Haber Kanserden vefat eden KHK mağduru öğretmenin son mektubu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER