Kaya genelgeyi eleştirdi: Batı Çalışma Grubu'ndan daha ileri bir sınırlama


HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 28 Şubat döneminde Batı Çalışma Grubu ile insanların fişlendiğini söyledi.

Kaya, "Bugün çok daha vahim boyutlarda insanlar istisnasız sivil hayatlarında fişleniyorlar, görevlerinden alınıyorlar. Başbakanın imzalandığı bir genelge yayınlandı. Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkında başlıklı genelge ile insanların meslek hayatları dışında nasıl takibata maruz kaldığı ve işlerinden atılmakla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bu Batı Çalışma Grubundan daha ileri boyutta bir yasak, sınırlama ve hayata müdahale etmek değil mi?" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 43'üncü birleşimi yoklama ile açıldı. Başkanvekili Pervin Buldan'ın yönettiği oturumda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetiyle Filistin Devleti Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı İdari Yardım Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı görüşülmeye başlandı. Tasarının geneli üzerine HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya söz aldı.

Türkiye'nin Filistin ile hangi konularda ne gibi anlaşmalar yaparsa yapsın imzaladığı ticaret ve tüm anlaşmaların hayata geçirilmesinin İsrail'in onayı ve iznine tabi olduğunu belirten Kaya, "İsrail'in izni olmadan bu anlaşmaların bir moralden öte pratikte hiçbir karşılığı yoktur." dedi.

Başörtüsü özgürlüğünün AKP ile kazanılmadığını kaydeden Kaya, "Direnen kadınlar ile kazanılmıştır. Başörtülüler özgürlüğü AKP'ye borçlu değildir. Bir kişiye borçlu değildir, bilakis bu iktidar ve malum kişi başörtülü kadınların direnişine bugünleri borçludurlar." diye konuştu.

28 Şubat darbe döneminde bütün darbe dönemlerinde olduğu gibi hakların hedef alındığı bir süreç olduğunu ifade eden Kaya, "Ama bu dönemde özellikle başörtülü kadınların inançları ve tercihleri hedef alındı. 28 Şubat'ın bin yıl sürmedi diyor arkadaşlarımız. Bugün iktidar dünkü o darbeci derin yapılarla ittifak kurarak içeride ve dışarıda zulüm politikalarını devam ettiriyorsa nasıl bin yıl sürmedi diyebiliriz. 28 Şubat daha derin daha vahşi bir şekilde devam ediyor. İsrail'de olduğu gibi bugün Türkiye'de insanlar barış istedikleri için hapsedilmeye devam ediyor." şeklinde konuştu.

28 Şubat döneminde Batı Çalışma Grubu ile insanların fişlendiğini anlatan Kaya, "Bugün çok daha vahim boyutlarda insanlar istisnasız sivil hayatlarında fişleniyorlar görevlerinden alınıyorlar. Sadece geçtiğimiz haftalarda Başbakanın imzalandığı bir genelge yayınlandı. Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkında başlıklı genelge ile terör örgütleri yayında legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla hukuki zeminde mücadele yürütüldüğü devletin ve ülkenin menfaatlerini korumakla yükümlü olan kamu çalışanlarının hizmet içi ve dışındaki davranışlarının resmi sıfatlarının gerektirdiği niteliklerle bağdaşır olması gerektiği amirlerin mahiyetinde çalışanların görevlerini anayasa ve kanunlara uygun olarak yerine getirip getirmediğinin takip ve kontrolünden sorumlu olduğu gibi maddelerin yer aldığı insanların meslek hayatları dışında nasıl takibata maruz kaldığı ve işlerinden atılmakla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bu Batı Çalışma Grubundan daha ileri boyutta bir yasak sınırlama ve hayata müdahale etmek değil mi?" ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kaya genelgeyi eleştirdi: Batı Çalışma Grubu'ndan daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER