Kayıt kuyruğunda bir mültecinin öldüğü bilgisi uydurma çıktı.


Almanya'nın başkent Berlin'de mültecilere yardımda bulunan "Moabit hilft" isimli sivil inisiyatif üyesinin "Haftalardır soğuk havada kayıt olmayı bekleyen 24 yaşında Suriyeli mülteci öldü" ifadesinin yalan olduğu ortaya çıktı. Haberi sosyal medya üzerinden paylaşan kişinin polise giderek, "Bunu uydurdum" dediği belirtildi. Berlin Polisi'nden yapılan açıklamada "Mültecinin öldüğünü söyleyen kişi hikayeyi kendisinin uydurduğunu itiraf etti. Bu bağlamda ölen kimse yok." denildi.

Berlin'de mültecilerin kayıt için haftalarca sıra beklemeleri nedeniyle eleştirinin odağında olan Lageso adındaki kayıt merkezi önünde soğuk havadan etkilendiği için ateşi yükselen 24 yaşındaki Suriyeli mülteciyi evine götürdüğünü söyleyen Moabit hilft inisiyatifi üyesi, Suriyeli mültecinin hastaneye kaldırılırken yolda öldüğünü duyurmuştu. Mültecilere yönelik yardım faaliyetlerinde aktif olduğu belirten şahsın, asılsız hikayeyi niçin uydurduğu konusunda ise açıklama yapmadığı kaydedildi. Facebook hesabını kapatan şahsın, Moabit Hilft ile bağının kalmadığı açıklandı.

Yaşananlarla ilgili "Hayatımda yaşadığım en vicdansız hareket." diyen Berlin İçişleri Senatörü Frank Henkel, haberina rdından istifasını isteyenlerden özür beklediğini söyledi. İnisiyatifi de eleştiren Henkel, Moabit hilft'in bilginin doğruluğunu kontrol etmeden kamuoyu ile paylaşmasının doğru olmadığını kaydetti. Berlin İçişleri Senatörü, yanlış bilgiyi yayan kişi hakkında hukuki sürecin başlatılmasını istedi. Moabit hilft de haberin doğru çıkmamasına sevindiklerini, çünkü söz konusu mültecinin ölmediğini fakat diğer taraftan kamuoyunu yanlış yönlendirdikleri için özgün olduklarını açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Kayıt kuyruğunda bir mültecinin öldüğü bilgisi uydurma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER