Kayyum sorusunu cevaplamayan Babacan: Yargıya güven en alt sırada


Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kayyum sorusuna "Biz 13 yıldır böyle ayaküstü soru-cevap yapmadık biliyorsunuz." karşılığını verdi. Korumaları soruların devamında gazetecileri engelledi. Babacan işadamlarına konuşmasında, "Son dönemlerde bakıyoruz, hem kurumlara güven noktasında yargı daha alt sıralara düşmüş durumda. Hem de kamu hizmetlerinden memnuniyet araştırmalarında bakıyoruz adalet hizmetlerinden, yargı hizmetlerinden memnuniyeti vatandaşlarımızın iyi noktalarda değil." dedi.

Ankara Sanayi Odası'nın gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında iş dünyasıyla Başkentte bir araya gelen Babacan'ı, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğündeki toplantının yapılacağı katta asansörden indiği esnada soru sormak için bekleyen bir grup medya mensubu karşıladı.

SORU SORMAK İSTEYEN GAZETECİLERİ KORUMALAR ENGELLENDİ

Babacan, kendisi ile birlikte yürüyen gazetecilerin, "Medyaya ve iş adamlarına baskı, şirketlere el koymaya kadar vardı. Koza İpek Holding'e kayyım atandı." sorusuna, "Biz 13 yıldır böyle ayaküstü soru-cevap yapmadık biliyorsunuz." karşılığını verip yürüdü. Kendisi ile birlikte ilerleyen gazetecilerin, "Biliyoruz ama çok önemli bir konu. Sürekli hukukun öneminden bahsediyorsunuz." ısrarına karşın sessiz kalan Babacan salona girdi.

Babacan toplantı salonuna geçerken soru sormak isteyen gazeteciler de korumalar tarafından engellendi.

'HEM KURUMLARA GÜVEN NOKTASINDA YARGI, DAHA ALT SIRALARA DÜŞMÜŞ DURUMDA'

AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ali Babacan işadamlarına hitabında, şunları dile getirdi: "Son dönemlerde bakıyoruz, hem kurumlara güven noktasında yargı, daha alt sıralara düşmüş durumda. Hem de kamu hizmetlerinden memnuniyet araştırmalarında bakıyoruz adalet hizmetlerinden, yargı hizmetlerinden memnuniyeti vatandaşlarımızın iyi noktalarda değil. Bunun içindir ki bu da Türkiye'nin çok önemli bir reform alanı. İş dünyamız açısından da önemli. Ama her türlü vatandaşımız açısından da önemli. Bizim vatandaşlarımız diyecek ki: 'ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına güveniyorum. Problem çıktığında giderim adalete teslim olurum. Ve oradan hızlı ve adil karar çıkar.' Bu güvenin toplumda yaygınlaşması son derece önemli. Toplumsal huzurumuz açısından da önemli, aynı zamanda ekonomimizin büyümesi açısından da çok çok önemli.

YOLSUZLUKLA MÜCADELE KONUSUNDA DA ATMAMIZ GEREKEN ADIMLAR VAR

İyi bir hukuk devleti ise o ülkeye yatırımlar çoğalıyor. Fırsat eşitliği varsa, adalet varsa o ülkeye yatırım çoğalıyor. Adaletin olmadığı, hukuksuzluğun olduğu ülkelerde tek tek zenginler oluşuyor ama, ülke topyekun zenginleşemiyor. Bizim amacımız Türkiye'yi topyekun zenginleştirmek. Bu da ancak fırsat eşitliği ile, adalet ile mümkün. Mutlaka şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele konusunda da atmamız gereken adımlar var." CİHAN
<< Önceki Haber Kayyum sorusunu cevaplamayan Babacan: Yargıya güven en... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER