Kazan’da başkan-kaymakam eşi kavgası

Ankara’nın Kazan ilçesinde, Kaymakamın eşi ile, AKP’li belediye başkanı arasında ''sanal kavga'' çıktı.

Kazan’da başkan-kaymakam eşi kavgası

Kaymakam Murat Duru’nun başka bir ilçeye tayinine sevinen AKP’li başkan ‘Her insan huzur verir. Kimileri gelince, kimileri gidince’ diye mesaj atınca kavga başladı. Kaymakam eşi de “Ne bu dünyada ne de ahirette huzur bulamayacaksın, kendi kendini yiyip bitireceksin” diye başkana cevap verdi.


KAVGAYI BAŞLATAN MESAJ

Eylül 2014’te Kazan’a kaymakam olarak atanan Murat Duru, AKP’li Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile anlaşamadı. Yaz kararnamesi beklenmeden Kaymakam Duru’nun ‘geçici görevlendirme’ ile tayini çıkarıldı. Duru’nun gidişini en çok AKP’li başkan sevindi. Başkan, ünlü romancı Elif Şafak’ın sözünü sosyal medyadan paylaştı ve “Her insan huzur verir. Kimileri gelince kimileri gidince…” dedi.



KAYMAKAM EŞİNDEN SERT CEVAP

AKP’li başkanın mesajına kaymakamın eşi Elif Duru, facebook üzerinden ağır cevap verdi ve şöyle dedi: ”Saygıdeğer, yüce şahsiyet, başkanların başkanı büyük başkan L.E sözüm sana! Asla ne bu dünyada ne ahirette huzur bulamayacaksın! Senin göbek adın huzursuzluk! Senin işin bulunduğun yerde iyi insanları iftiralarla karalayarak onlara zulmetmek, baskı altında, korku altında insanları kendine mahkum etmek…İşine gelmeyeni, senin şahsına biat etmeyeni göndermek…Hiç meraklanma! Senin gibilerin boyunduruğundan, esaretinden kurtulan herkes huzur bulur, giden huzur bulur. Sen kıskançlığının, egolarının ve korkularının kıskacında ne huzura ereceksin ne huzur vereceksin!!! Kendini yiyip bitireceksin. Yaradan kim bilir hakkında ne güzel (!), şeyler düşünüyordur. Bekle! Sana da hayırlı cumalar!!!”

BİR KADIN, ANNENİN HAYKIRIŞI

Kaymakam eşi, mesajının altına “Haksızlığa uğramış ve bir aydır haklarında ileri geri yazılarla türlü aşağılamalara, hakaretlere ve iftiralara maruz kalmış, aile huzuru bozulmuş, yoğun ve sürekli şikayetler neticesinde yaz aylarında çıkacak olan kaymakamlar kararnamesi bile beklenmeden tam sömestr ortasında geçici görevlendirme ile bir başka ilçeye tayini çıkarılmış insanın eşinin, bir kadının ve bir annenin haykırışından başka bir şey değildir. Bu yazılarda ne bir tehdit ne bir hakaret aramayın. Allaha havale etmek tehdit olmadığı gibi sitem etmek ve yaşanılanların ifadesi de hakaret asla olamaz” diye not da düştü.



23 NİSAN PROGRAMI İPTAL

Bu iki mesaj 22 Nisan Cuma günü yayınladı. Ertesi günü 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle Kaymakam koltuğunu bir çocuğa bırakacaktı. Ancak bu kavga nedeniyle program da iptal edildi.

Kazan AKP ilçe teşkilatı ise bir bildiri yayınlayarak kaymakam eşini kınadı. Açıklamada, “Bir imza ile atanmış olmayıp 12 yıldır Kazan Belediye Başkalığını yapan 3 kez halkın teveccühleri ile belediye başkanı seçilen sayın Lokman Ertürk’e sosyal medya üzerinden hakaret ve tehdit içeren paylaşımlarda bulunan Elif Duru’yu ilçe teşkilatı olarak esefle kınıyoruz” denildi.

SUÇ DUYURUSU

AKP’li başkan Ertürk ise avukatı aracığıyla açıklama yaparak suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Açıklamada, “Kaymakam Murat Duru’nun eşi Elif Duru’ya ait sosyal medya hesabında müvekkilim Ertürk’ün şahsına yönelik olarak hakaret ve tehdit içerikli bir paylaşımda bulunulmuştur. İlgili kişi hakkında kurumu ve Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde; adli ve idari soruşturma başlatılması istemiyle başvuruda bulunacağımızı bildiririz” ifadesine yer verildi.

Kaynak: Sözcü
<< Önceki Haber Kazan’da başkan-kaymakam eşi kavgası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER