Kılıçdaroğlu: AK Parti terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir partidir


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti terör örgütüne yardım ve yataklık yapan bir partidir." dedi.

CHP grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi sert sözlerle eleştirdi. AK Parti'nin 'terör örgütüne yardım ve yataklık yapan' bir parti olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, "Açık söylüyorum. Ben dedim ki herhalde beni mahkemeye verirler, kimse vermiyor, korktular. Çünkü ispat edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, iktidarı kastederek, "Şimdi terörden şikayetçiler; düne kadar besliyordun, sen masanın başındaydın. Sormuyor musun kendine Türkiye'yi bu hale kim getirdi diye?" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın 'PKK çözüm sürecinde 200 ton bombayı şehirlere doldurdu' itirafına dikkat çeken Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bu terör örgütü şehirlere 200 ton bomba yerleştirirken bu ülkeyi kimin yönettiğini sordu.
Kılıçdaroğlu devamında, "Kendileri şimdi itiraf ediyorlar. Son 7 alda 296 şehidimiz geldi. Son 19 yılda bir yılda bu kadar şehit vermedik. Son şehidimiz Yayladağı'nda El Nusra militanlarının kafasını keserek şehit ettikleri bir askerimiz. Bunun hesabını kim verecek? İktidar olanlar bunun hesabını vermek zorunda değil mi?" dedi.

'SİZ GAYRİ MİLLİSİNİZ'

AK Parti iktidarının gayrı milli bir politika güttüğünü belirten Kemal Kılıçdaroğlu, bu durumu çeşitli örneklerle açıkladı. Parlamentoya daha önce geri iade (kabul) sözleşmesi geldiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bunlar da gittiler tıpış tıpış sözleşmenin altına imza attılar. Biz 'anlaşmayı imzalamayın, ciddi sorunlar doğurur' dedik. Şimdi soruyoruz kim milli kim gayri milli? Siz gayri millisiniz, gidip tıpış tıpış altına imza attınız.

Şimdi Recep Erdoğan konuşuyor 'bizim alnımızda enayi yazmıyor, kusura bakmayın, bu işin hakkı ne ise bunu yaparız, herhalde otobüsler uçaklar boşuna durmuyor, gereği ne ise bundan sonra o yapılır' diyor. Peki sen geri kabul anlaşmasını niye imzaladın? Bir daha soruyorum bunlar milli mi gayri milli mi? Sen hangi gerekçeyle gidersin 2,5 milyon mültecinin Türkiye'de olduğu bir dönemde bu anlaşmanın altına imza atarsın. Alnımızda enayi mi yazıyor. Vallahi de yazıyor. Ancak enayiler bu sözleşmeyi imzalar."

Mülteciler konusunda Avrupa'yı Erdoğan ve Davutoğlu'nun tehdit ettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Niye kızıyorlar biliyor musunuz? 'Efendim 'mültecileri siz kendi ülkenizde tutun, Türkiye toplama kampı olsun, Türkiye için size 3 milyar Euro vereceğiz' Bunlar 'uçtular para geliyor' diye. Adamlar enayi değil ki; 3 milyarı sizin elinize vermeyeceğiz proje yapacaksınız oraya vereceğiz. Onların alınlarında enayi yazmıyor. Onlar ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu da efelenince bunların hiçbir anlamı yok. Dış politika efelenme alanı değildir, farklı bir şeydir. Sen üç adım sonrasını göremiyorsan dış politikayı belirleyemezsin."

'BIRAKIN SURİYE KENDİ İŞİNİ KENDİ ÇÖZSÜN'

Kemal Kılıçdaroğlu, "İflas ettiğini artık bütün dünyanın bildiği Suriye politikasını 180 derece değiştirin. Bunu bizzat Davutoğlu'nun yüzüne karşı da söyledim. Bırakın Suriye kendi işini kendi çözsün. Türkiye, Rusya ilişkilerinde gergin bir ortama izin vermeyin. Angajman kuralları ihlal edildiğinde hükümetin yanında duruyoruz. Ama Türkiye'nin çıkarı bütün komşularla iyi ilişkidir." şeklinde hükümet yetkililerine uyarıda bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: AK Parti terör örgütüne yardım ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER