Kılıçdaroğlu: Bizim yaşadığımız terör olayları Avrupa'ya taşındı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'daki terör olayına ilişkin, "Terör acımasız; masum insanların ölümüne yol açan bir olgu. Fransa'da bunun gerçekleşmiş olması, Avrupa'nın göbeğinde bunun gerçekleşmiş olması ve IŞİD'in burada terör eylemlerinin gerçekleştirmiş olması, bizim yaşadığımız bir olayın bir anlamda Avrupa'ya taşınması anlamına geliyor." dedi.

Kılıçdaroğlu, ağabeyi Ali Kamer Kılıçdaroğlu'nun oğlunun nikah merasimi için Kocaeli'nin Derince ilçesine geldi. Bir düğün salonunda gerçekleşen törende, Ali Kamer ve Gülten çiftinin oğulları inşaat mühendisi Özgür, hayatını Hülya ve Nuri Bayülgen çiftlerinin kızı, banka çalışanı Didem ile birleştirdi. Çok sayıda davetlinin bulunduğu düğüne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile yakın akrabaları da katıldı.

NİKAH ŞAHİDİ OLDU, FIKRA ANLATTI

Kılıçdaroğlu, yeğeni Özgür'ün nikah şahitliğini yaptı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Sizlerle beraber olmak gerçekten beni mutlu etti. Yeğenimi güzel bir kızla evlendi. Onlar karı koca oldular. Onlara ömür boyu mutluluklar diliyorum. Arada bir kavga edeceksiniz ama sakın saygıyı ihmal etmeyin, birbirinize saygılı olun. Sizleri seviyoruz. Meşhur bir fıkra var onu anlatayım. Temel'e sormuşlar, 'Nerelisin' diye vallahi henüz evlenmedim demiş. Bundan sonra Özgür'ün nereli olduğunu, daha iyi öğrendik. Nikah cüzdanını gelin hanıma veriyorum. Mutluluklar diliyorum." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, nikah cüzdanını geline verdi. Ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

'TERÖRÜN ACIMASIZ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖRDÜK'

Kılıçdaroğlu, buradan ayrılarak Başiskele ilçesinde bulunan bir otelde CHP Kocaeli il yönetimi ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Fransa'daki terör olaylarına değinen Kılıçdaroğlu, "Terörün ne kadar acımasız olduğunu en iyi bilen ülkelerden birisi Türkiye. 30-35 yıldır bu acıyı yaşıyoruz. Dünyaya anlatmaya çalışıyoruz. Teröre karşı siyasi görüşü, inancı ne olursa olsun. Kimliği ne olursa olsun. Bütün siyasal partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, sade vatandaşların ortak tepki göstermesi lazım. Terör acımasız; masum insanların ölümüne yol açan bir olgu. Fransa'da bunun gerçekleşmiş olması, Avrupa'nın göbeğinde bunun gerçekleşmiş olması ve IŞİD'in burada terör eylemlerinin gerçekleştirmiş olması, bizim yaşadığımız bir olayın bir anlamda Avrupa'ya taşınması anlamına geliyor. Ankara'da IŞİD 102 vatandaşımızın katledilmesinde ara aktördür. 2 canlı bombayla çok sayıda masum çocuğumuz hayatını kaybetti. Benzer bir olay şimdi Fransa'da meydana geldi. G20'nin gündeminde açıkça olmasa bile Fransa'daki bu olay artık ana gündem maddesinden birini oluşturacaktır. Buna inanıyorum. Özellikle gelişmiş ülkelerin, silah üreten ülkelerin, ekonomide saydamlığı savunan ülkelerin, oturup yeniden düşünmeleri gerekiyor. Terör örgütünün para kaynaklarının kontrol edilmesi lazım. Onlara kimler silah veriyor, kimler silah sağlıyor onların denetlenmesi lazım. Artık Türkiye'nin bu konuda sadece G20'ye katılan ülkelerin liderlerinin değil, uluslararası kuruluşları da harekete geçirmesi gerekiyor. Terör konusunda dünyanın ortak tavır takınması lazım. Teröre hiçbir ülkenin kesinlikle destek vermemesi lazım. Bu bazen söylemde kalıyor ama perdenin gerisinde farklı şeyler konuşuluyor. İllegal yollardan bazı terör örgütlerinin de desteklendiklerini biliyoruz. Buna dünyanın açık net tavır takınması lazım." ifadelerini kullandı.

'AKP'DEKİ Mİ DEMOKRASİ BİZDEKİ Mİ DEMOKRASİ?'

CHP'deki kurultay tartışmalarına ilişkin, 'Kurultay sağlıklı olur mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şu karşılığı verdi: "Toplanırsa bir sorunumuz yok. Bizi diğer partilerle karıştırmayın. Hukukun gereği, demokrasinin gereği neyse onu yaparız. Bir parti içinde demokrasi çalışmıyorsa, o parti ülkeye demokrasiyi getiremez. Biz bu ülkeye demokrasiyi getiren partiyiz. Hiçbir zaman şu neden genel başkan adayı oldu onun ayağını kaydıralım, şu genel başkanı oldu onu keselim bu anlayış kesinlikle CHP'de yoktur. Biz sayın Davutoğlu'nun nasıl genel başkan olduğunu gayet iyi biliyoruz. Kurultay olmadan genel başkan ilan edildi. Şimdi o mu demokrasi yoksa demokrasi bizde mi var? Bazı çevreler AKP'ye bakıp bizde bir karmaşa olduğunu iddia ediyor ve yazıyor. AKP'de hiç kavga yok diyorlar. Birisi söylüyor herkes ona uyuyor. Bu mu demokrasi? Eğer demokrasi oysa biz o demokratik anlayışı benimsemiyoruz?" Kılıçdaroğlu, ardından il yönetimi ile toplantıya geçti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Bizim yaşadığımız terör olayları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER