Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalkmaz


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde çifte standart olamayacağını belirterek, "Dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalkmaz." dedi.

CHP'nin yarın gerçekleştirilecek Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılmak için Antalya'da bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, turizm sektörü temsilcileriyle basına kapalı yaptığı toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını teklifinin anayasa değişikliğinden öncekileri kapsadığını, Anayasa değişikliğinden sonra mevcut uygulamanın aynen devam etmesinin önerildiğini ifade eden CHP lideri, şunları ifade etti: "Eğer Anayasa'yı değiştireceksek, Anayasa'nın 83. maddesini yeniden yazmamız gerekiyor. Geçici bir düzenleme değil, dokunulmazlık konusunda, kalıcı bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Öteden beri söyledik, kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Bunun ahlaki yönü de var. Önerilen düzenlemeye göre Anayasa değişikliğinden önceki dokunulmazlıklar kalkacak ama Anayasa değişikliğinden sonra Parlamento'ya gelen bütün dosyalar da dokunulmazlık aynen devam edecek. Yani bir çifte standart var. Bunun kalkması lazım."

AK Parti ile yapılan görüşme hakkında ayrıntı vermesi istenen Kemal Kılıçdaroğlu, "Ayrıntı bu." diyerek, sözlerini şöyle noktaladı: "Çifte standarda izin vermememiz gerekiyor. Dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalkmaz. Bizim istediğimiz, dokunulmazlıkların, kürsü dokunulmazlığı hariç, kalkması lazım. Şimdi diyorsunuz ki; bu Anayasa değişikliği yürürlüğe girinceye kadar Meclis'e gelen dosyalar dolayısıyla dokunulmazlıkları kaldıralım. Bundan sonra miletvekilleriyle ilgili dosya gelirse dokunulmazlıklar devam etsin. Bu doğru değil. Bir yerde dokunulmazlıklar ya vardır ya da yoktur." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıklar ya kalkar ya kalkmaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER