Kılıçdaroğlu: İslamilik araştırmasına göre Türkiye 103. sırada


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Global Economy Journal 208 ülkede İslamilik araştırması yapıyor. İslami kuralların en çok uyan, listede birinci gelen üç devlet, Yeni Zelanda, Lüksemburg ve İrlanda. Türkiye 103 sırada. Neden Türkiye bu halde?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu Toplantısı'na katıldı. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de inanç ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapıldığını söyledi. Kılıçdaroğlu "Komşumuzun, arkadaşımızın kimliğini sorguluyoruz. Biz böyle miydik." diye konuştu.

Global Economy Journal'ın yaptığı bir araştırmadan rakamlar veren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "208 ülkede İslamilik araştırması yapıyor. Araştırmayı yapanlardan 2 Müslüman bilim insanı. Araştırmayı İslam'ın birincil kaynaklarından yola çıkarak belli ilkeleri tespit ederek yapıyorlar. O ilkelerden yola çıkarak ülkeleri sınıflıyorlar. 4 temel prensip, iktisadi endeks; faiz, yolsuzluk, israf, rüşvet. 2, hukuk ve yönetişim endeksi; hukukun üstünlüğü. 3, insani ve politik haklar endeksi; işçilerin hakkı, kadın erkek eşitliği, kadın hakları. 4, uluslararası ilişkiler endeksi. İslamilik araştırmasının sonucuna göre, İslami kuralların en çok uyan, listede birinci gelen 3 devlet, Yeni Zelanda, Lüksemburg ve İrlanda. Müslüman ülkeler arasında sadece Malezya 38. sırada. Kuveyt 48. Sırada. Türkiye 103. sırada. İran 160, Suudi Arabistan 130. sırada. Elimizi vicdanımıza koyup düşünelim. Neden Türkiye bu halde? Neden gerçeklerin üstüne daha kararlı bir şekilde yürümüyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: İslamilik araştırmasına göre Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER