Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nda Avrupa çıkartması yapıyor


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nı Avrupa'da geçirecek. 1 Kasım erken genel seçimler çerçevesinde 6 ülkede 10 şehir ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, Brüksel'de Avrupa Birliğini'nin (AB) önde gelen isimleri ile de görüşecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23- 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği Avrupa Turu'nun detaylarını açıkladı. İsviçre'den başlayacak Kılıçdaroğlu'nun Avrupa turu Avusturya'nın başkenti Viyana'da sona erecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım Genel Seçimleri kampanyası kapsamında, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluşacak. Kurban Bayramı'nı da vatandaşlarımızla birlikte kutlayacak olan Kılıçdaroğlu'nun 23 Eylül'de İsviçre'nin Bern kentinden başlayacak Avrupa turu, 27 Eylül'de Avusturya'nın başkenti Viyana'daki programla sona erecek.

ALTI ÜLKE 10 ŞEHİR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na gezisi boyunca parti Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer eşlik edecek. İsviçre'nin ardından Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya'ya geçecek olan Kılıçdaroğlu, sırasıyla Bern, Strasbourg, Brüksel, Amsterdam, Köln, Mannheim, Stuttgart, Münih ve Viyana'da vatandaşlarımızla bir araya gelecek.

GÜNDEMDE MÜLTECİ SORUNU DA VAR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 23- 27 Eylül tarihleri arasındaki ziyaretleri kapsamında gündemde mülteciler sorunu ile Türkiye-AB ilişkileri olacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mültecilerin yaşadığı trajedinin, Türkiye- AB ülkeleri arasında geliştirilecek ortak stratejiyle sona erdirilmesinin, insani bir zorunluluk olduğunu AB siyasetinin önemli isimlerine aktaracak. Kılıçdaroğlu, Suriye'de yaşanan iç savaşın sona erdirilmesinde AB'nin üstlenebileceği role ilişkin de önerilerde bulunacak. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, Strasburg'da, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks ile ayrı ayrı görüşecek.

KATİ PİRİ VE MARTİN SCHULZ AĞIRLAYACAK

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Brüksel'de ise Avrupa İlerici Çalışmalar Vakfı (FEPS) Çalışma Kahvaltısı'nda bir konuşma yapacak. Kahvaltıya, Avrupa Parlamenterleri, Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri, akademisyenler, Avrupa Parlamentosu Sosyalistler Demokratlar Grubu Başkan Yardımcıları ve AB yetkililer katılacak. Kılıçdaroğlu, kahvaltının ardından Brüksel temasları çerçevesinde; AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ve Brüksel Başkent Bölgesi Başbakanı Rudi Vervoort ile bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu'nun Brüksel temaslarının da ana gündem maddesi "Mülteciler Sorunu" olacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu Strasburg ve Brüksel ziyaretlerin de de vatandaşlarımızla iki ayrı buluşma gerçekleştirecek.

HOLLANDA, ALMANYA VE VİYANA TEMASLARI

Avrupa turu kapsamında Brüksel'den Amsterdam'a geçecek olan Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Hans Spekman'ın da katılacağı etkinlikte Türklere seslenecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Almanya'daki durakları ise Köln, Mannheim, Stuttgart, Frankfurt ve Münih olacak. Frankfurt'ta SPD Genel Başkan Yardımcısı Thorsten Schäfer-Gümbel ile buluşacak olan Kılıçdaroğlu, Münih'te de Belediye Başkanı Dieter Reiter, Bavyera Eyaleti SPD Başkanı Florian Pronold, Bavyera Eyaleti Parlamento Sekreteri ve SPD Federal Milletvekillerinin katılacağı toplantıda vatandaşlarımıza hitap edecek. Kılıçdaroğlu'nun Avrupa turu programı Viyana'da gerçekleşecek vatandaş buluşmasıyla sona erecek. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nda Avrupa çıkartması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER