Kılıçdaroğlu'ndan 'beyaz Toros' açıklaması


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "beyaz Toros" açıklamasını, merhum Başbakan Adnan Menderes'in köyü, Aydın Çakırbeyli'de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Çok sayıda, faili meçhullerin araştırılması için Meclis'e soru önergesi verdik. Gönül isterdi ki o araştırma önergeleri Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri tarafından kabul edilsin, hükümet tarafından kabul edilsin ve faili meçhulleri hep beraber araştıralım. Türkiye'yi bir demokrasi ayıbından kurtarmış olalım ama maalesef verdiğimiz bütün araştırma önergeleri, AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Faili meçhullerin araştırılmasını reddeden bir anlayış, faili meçhulleri önleyemez." dedi.

Aydın gezisinde Menderes'in doğduğu Çakırbeyli'ye de uğrayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, köylülerle çay içti. Geçmişte siyasette yaşanan acı olayları kabul etmediklerini belirterek, Türkiye'nin demokrasi açığı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasi konusunda son yıllarda ciddi zaaflarımız var. Uygar dünya, bizdeki demokrasiyi demokrasi gibi algılamıyor. Medya üzerindeki baskılar, gazetecilerin ölümle tehdit edilmesi bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir. Demokrasiyi güçlendirmemiz, derinleştirmemiz gerekirken maalesef demokrasimiz kan kaybediyor. Bunu Adnan Menderes'in memleketi Çakırbeyli'de söylemek, bana göre ayrıca daha da anlamlı. Biz demokrasimizi geliştirmeliyiz, gençlerimize güvenmeliyiz. Üniversitelerimize güvenmeliyiz. Çiftçimize, esnafımıza, köylümüze güvenmeliyiz. Onların, düşüncelerini rahatlıkta dile getirebilecekleri ortamı oluşturmalıyız. Eğer bir işveren bugün sesini çıkarmaktan korkuyorsa, bir çiftçi kullandığı mazot niye bu kadar pahalı diye seslendiremiyorsa demek ki demokraside ciddi açığımız var. Bunu gidermemiz gerekiyor." dedi.

Çok sayıda siyasetçi ve ünlünün ziyaret ettiği Demokrasi Çınarı'nı da ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, buradaki yazıyı okudu. Kendi isminin de Demokrasi Çınarı'nda yer almasından mutlu olduğunu belirterek, "Hepimizin huzur içerisinde yaşayacağı, her yerin huzur içerisinde olduğu, bereketli olduğu, özgürlük ortamının olduğu, annelerin çocuklarını güler yüzle okula gönderdiği bir Türkiye umuduyla benim isminin de burada yazılması ayrı bir gurur vesilesi. Demokrasiyi her ortamda yaşatmaya sözüm var. Bu konuda halkıma ve insanlarıma güveniyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demirci'yi ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, burada Adnan Menderes ve ailesinin fotoğraflarını inceledi. Kılıçdaroğlu ayrıca Efeler ilçesinde, CHP Bandırma İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Koçak ile Dilek Arslan'ın nişan yüzüklerini taktı. Nişan törenine basın mensupları alınmadı.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP il ve ilçe teşkilatlarının yanısıra çok sayıda partili eşlik etti. Kılıçdaroğlu, Söke ilçesinde de halka kısa süreli hitap etti. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan 'beyaz Toros' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER