İktidara ‘terörle mücadele’ eleştirisi

Kılıçdaroğlu: Terörsüz Türkiye devraldılar ülke şimdi kan gölü

İktidara ‘terörle mücadele’ eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete yine terör olayları üzerinden yüklendi. AKP’nin terör tehlikesinin bulunmadığı 2002 yılında iktidara geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bugün ise Türkiye’nin adeta bir kan gölüne döndüğünü belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Tekirdağ’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. ‘Büyük Buluşma’ adı verilen toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi için çalıştıklarını belirtti. 


"BÜYÜK BULUŞMA"

Toplantılarda STK temsilcilerinin taleplerini dinleyeceklerini anlatan CHP lideri, “Ankara’da sivil toplum örgütleriyle ‘Büyük Buluşma’ adını verdiğimiz bir toplantıyı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar değerlendirilmiş ve 16 madde halinde sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, sendikalara bildirilmişti. Ama orada sadece ben konuşmuştum. Şimdi Türkiye genelinde belli bölgelerde gerçekleştiriyoruz. Bu kez sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, sendikaların temsilcileri konuşacak; biz onları dinleyeceğiz. Amacımız tam demokrasiyi Türkiye’ye getirmek, Türkiye’ye yerleştirmek. Zorluklarını biliyoruz ama bu zorlukları hep birlikte mücadele ederek aşacağız.” dedi.


'TERÖRİSTLERLE MASAYA OTURULDU'

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. CHP liderine terör olaylarının tırmandığı hatırlatıldı. AKP’nin 2002 yılında terörsüz bir Türkiye devraldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu anda ülkenin en önemli sorununun terör olduğunu vurguladı: “Türkiye’nin gündeminde terör sorunu var. Türkiye’de terörün bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Türkiye Cumhuriyeti’ni, yani meşru bir organı, gayri meşru organla muhatap kıldılar. Terör örgütleriyle masaya oturdular. Şimdi ‘mücadele ediyoruz’ diyorlar. Terör örgütleri kentleri, illeri, ilçeleri silah deposu haline getirirken, 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu? Her gün şehitlerimiz geliyor. Şehit yakınlarının sitemlerini de dinliyoruz. Asıl sorgulanması gereken, 14 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni hangi siyasi parti yönetiyor ve Türkiye’yi bu noktaya kimler getirdi? 2002’de terörsüz bir Türkiye devraldılar ama bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Bunun altını özenle çizmek isterim.”


ZARRAB OLAYININ BÜYÜK KISMI TÜRKİYE İLE İLGİLİ

CHP lideri, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının şüphelilerinden İran asıllı Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasını da değerlendirdi. İktidar temsilcilerinden gelen, “Olayın Türkiye ile alakası yok.” açıklamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili olarak ‘pek Türkiye’yi ilgilendirmez’ havası içindeydiler. 4 ana konuda soruşturma açıldığını biliyoruz. Büyük bir kısmı Türkiye ile ilgili. Önümüzdeki süreçte herhalde daha ayrıntılı bilgiler Türkiye’ye gelecek ve hep beraber bu süreci takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


KAYNAK: YARINABAKIŞ

<< Önceki Haber İktidara ‘terörle mücadele’ eleştirisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER