Kilis Valisi Tapsız: Sınırda güvenlik üst düzeyde


Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sınırdaki güvenliğin üst düzeyde olduğunu, askeri kuvvetlerin teyakkuz halinde bulunduğunu söyledi.

Şehir merkezine düşen roket ile ilgili valilikte düzenlenen basın toplantısında detayları paylaşan Süleyman Tapsız, hayatını kaybeden yardımcı hizmetlinin İŞKUR'dan sözleşmeli personeli olduğunu aktardı. Tapsiz, olay anında nöbetçi öğrenci olan 12 yaşındaki Gülten Canpolat'ın ise durumunun kritik olduğunu kaydetti. Sınır güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alındığına dikkat çeken Tapsız, sınırın karşı tarafından gelen tehditlere karşı etkileyici karşılıkların verildiğini ifade etti.

İllegal geçişlerin de minimuma indiğine dikkat çeken Tapsız, "Sınırımızda modüler duvarlar yapıyoruz. Sınırda ilave şeyler de yapıldı. Birlikler kaydırıldı. Araç gereç personel takviyesi yapıldı. Sınırımız eskiye nazaran çok daha güvenli durumda. Özellikle DEAŞ ve PYD bölgesinde bir şey olduğu zaman saldırı olduğunda anında karşılık veriliyor. Bazen olmadan da karşı tarafta tehdit olarak gördüğümüz unsurlar da hedef alınıyor sınır birliklerimiz tarafından." şeklinde konuştu.

Endişeye mahal olmadığını ve halkın rahat olması gerektiğini aktaran Tapsız, "4 yıldır sıkı tedbirler alıyoruz. Tedbirleri en üst noktada aldık, alıyoruz. Suriye'deki savaş dünyanın sorunu. Burada Rusya var, koalisyon güçleri var, Amerika ve diğer ülkeler var. İran, Esed rejimi, DEAŞ terör örgütü var. Herkes burada. Şuanda sınırdayız. Bazı olaylar elbette kaçınılmaz. Ona rağmen dikkat edin bizim aldığımız tedbirler demek ki yerinde. Bizden kaynaklı bir hadise olmadı, olmaz Allah'ın izniyle." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kilis Valisi Tapsız: Sınırda güvenlik üst düzeyde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER