Kimse Yok Mu, akülü araç hediye etti

Kimse Yok Mu, akülü araç hediye etti

Kimse Yok Mu Derneği'nin Trabzon Şubesi, Arsin'de engelli Mehmet Taşğın'a (50) akülü araç hediye etti.

16 yaşında hemofili hastası olduğunu öğrenen Taşğın, bir süre sonra ayaklarını kaybetti. Hem engelli hem de hemofili hastalığı ile hayatına devam eden Taşğın, düğün ve nişanlarda bağlama çalarak geçimini sağlıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Trabzon Şube Müdürü Zekeriya Cerit, kimseye ihtiyaç duymadan geçimini sağlamaya çalışan Mehmet Taşğın'ın hemofili hastası olmasından dolayı küçük yaralanmalarda ve darbelerde olan kesiklerden dolayı hastaneye gitmek zorunda kaldığını belirtti. Cerit, şunları kaydetti: "Mehmet beyin güçlü sağlam bir akülü araca ihtiyacı vardı. Bu araçla hem işini yapacak hem de karşılaşabileceği kaza oranı azalacaktı. Çünkü kullandığı aracın devrilmesi gibi durumlar onun hastalığı için büyük bir sorun. Durumunu öğrenince bağışçılarımızla paylaştık. İsminin açıklanmasını istemeyen bir gönüllümüz, Mehmet beyin bu gayretli, çalışkan, hayata küsmeden devam etmesinden çok etkilendi ve bir araç almaya karar verdi. Biz de aracı, bağışçımız adına Mehmet Taşğın'a ilettik."

Aracın tesliminde, bağışta bulunan Kimse Yok Mu Derneği ve gönüllülerine teşekkür eden Mehmet Taşğın, şunları söyledi: "Ben bu kadar iyi bir araç beklemiyordum. Çok güçlü bir araç. Tam Trabzon şartlarına göre. Şimdi yeni aracımla her yere gidebileceğim. Hayrın her türlüsü Allah katında makbul. Bazen biz engelliler ilk anda akla gelmeyebiliyoruz. Benim 4-5 arkadaşım, aracı olmadığından evlerinden çıkamıyorlar. Bu da onların sosyalleşmesini engelliyor." CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, akülü araç hediye etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER