Kimse Yok Mu Başkanı Cingöz: Yola çıktığımız ilk günkü kadar heyecanlıyız


Uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Genel Başkanı İsmail Cingöz, uluslararası toplantılarda muhataplarının Kimse Yok Mu'nun ümidi, hizmet aşkı ve heyecanını görünce şaşırdıklarını dile getirdi. Cingöz, "Yola çıktığımız ilk günkü kadar heyecanlıyız." dedi.

Katıldığı toplantılardaki izlenimlerini Twitter hesabından değerlendiren İsmail Cingöz, "Biz, ümitli ve yola çıktığımız ilk günkü kadar heyecanlıyız. Yapılacak hizmetlere bir kaç kat daha aşklı şevkliyiz. Zerre boynumuzu bükecek, milletimize leke getirecek en ufak bir işin icraatın bilerek asla içinde olmamanın huzurunu yaşıyoruz hamdolsun. Bizler vicdan huzuruyla hizmetimize devam ederken eğer kötü niyetli gulyabaniler varsa onları da önce Allah'a sonra adalete havale ediyoruz." şeklinde konuştu.

Katıldığı yurt dışı toplantılar hakkında bilgi veren Cingöz, "Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, yıllarca yurt dışında bulundum ve ülkemizle alakalı maalesef hiç bu kadar olumsuz söz duymamıştım. Medyaya baskı, kanal karartma, gazete kapatma, gazetecileri içeri atma, iş adamlarına baskı ve stk ları yok etmeye kadar uzanan ifadeler. Daha da acısı tanımlayıp tarif edemedikleri duruşumuz. Başta dış politika, Suriye konusu ve hatta AB vizyonu... her şey karışık." ifadelerini kullandı.

Cingöz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uzun lafın kısası her toplantı-randevu sonunda muhataplarda Kimse Yok Mu'nun ümidini, hizmet aşk, şevk ve heyecanını görünce şaşırdıklarını dile getiren Cingöz şöyle devam etti: 'Tüm baskı ve yıpratmalara, yalan haberlere, iftiralara, engellemelere rağmen insanlığa hizmet yolunda dos doğru yürüyüş herkesin takdiri.

Açılan üç bini geçen su kuyuları, on binlerce yetim, 40 bine yaklaşan katarakt ve bu zor dönemde bile Filipinler'in Nepal'in yanında olmamız. Nijer tarım projesi, bir çocuğun en temel hakkı olan temel eğitimini alabileceği sahra okullarmız, Somalili öğrenciler ve mülteciler... İşte tüm bunlar Rabbim'in lütfu inayeti ve milletimizin desteğiyle hep yürüyen çalışmalarımız oldu. Yine bu süreçte ülkemizdeki başta şehit ailelerimiz ve yardıma muhtaç kardeşlerimize kadar, Soma'dan Ermeneğe her yerde olmaya çalıştık."

'İSTANBUL VALİLİĞİ'NİN YARDIM İZNİ VERMEMESİ'

İstanbul Valiliği ve İstanbul İl Müdürlüğü'nun Kimse Yok Mu'nun hiçbir kampanyasına izin vermemesini de değerlendiren Cingöz, "Biz hukuk mücadelemizle yolumuza devam ettik ve edeceğiz inşallah. Yaklaşık 2.5 yıldır hizmetinde olduğum derneğimizde Kasım 2013 den beri bir gün gün yüzü görmesek ve denetimin biri gelip biri gitse de...Her denetimde onbinlerce sayfa raporları ve toplamda yüzler klasörlerle cevapları yıllar süren süreçte gece gündüz çalışarak versek de... Bıkmadan usanmadan doğruyu ve sadece doğruyu gönüllü olarak (maaşlı değil) yapmış olmanın huzuruyla emin ve rahat adımlarla yürüdük inşallah.Tüm bu süreci en ayrıntısıyla hem ülke kamuoyumuzda hem dünya kamuoyunda elbette şerefle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu'nun kendi öz yurdunda terör iddiasıyla soruşturma geçirmesinin trajikomik oluğunu ve bu duruma tüm dünyanın güldüğünü hatırlatan Cingöz, "Bu sürecin hukuk mücadelesi için tüm yönetim kurulumuz, şahsı manevi ve tüzel kişilik adına iç hukuk ve AİHM hazırlıklarımızı yaptık... Elbette hata varsa yasalar cezasını keser ki, hukuk devleti zaten bu demektir. Ama kimse olmayan suça ve hataya ceza kesemez.
Hele hele suç var etmek için tüm devlet imkanları ve gücüyle kumpaslar kuramaz. Hak adalet ve kanunlar var. Hele bu kurum Kimse Yok Mu ise tüm dünya kamuoyu hizmetlerine şahittir ve tefessüh etmemiş hiç bir vicdan bu güzide kurumu yaftalayamaz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Başkanı Cingöz: Yola çıktığımız ilk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER