Kimse Yok Mu, yardım faaliyetlerini Cenevre'de anlatacak


Tüm dünyada insani yardımların daha etkin, verimli ve insani yardım prensiplerine uygun bir biçimde ulaştırılması; yeniden şekillendirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından organize edilen Küresel Konsültasyon (danışma) toplantısı, İsviçre'nin başkenti Cenevre'de başladı. Toplantıya Türkiye'den davet edilen uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu da, yardım faaliyetlerini anlatacak.

Geçtiğimiz aylarda 8 farklı bölgesel danışma toplantılarının ardından 14-16 Ekim tarihlerinde müzakere sürecine başlayacak Küresel Konsültasyon Toplantısı, 23-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Dünya İnsani Zirvesi'ne temel oluşturacak. Birleşmiş Milletler ve İsviçre Dışişleri Bakanlığı tarafından toplantıya davet edilen Kimse Yok Mu Derneği, günümüzde ve gelecekte karşılaşılabilecek felaketlere nasıl çözüm bulunabileceği üzerinde görüşlerini bildirecek. İnsani yardımlar alanında öne sürülen güncel çözüm önerilerini inceleme ve öncelik belirleme imkanına sahip olacak katılımcılar 3 gün boyunca interaktif panel müzakerelerine ve küçük grup görüşmelerine de katılacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon tarafından yapılan çağrı ile duyurulan Dünya İnsani Zirvesi, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yönetilmekte ve Dünya İnsani Zirve Sekreterliği tarafından koordine edilmektedir. 5 kıtada 8 farklı bölgesel danışma toplantısından sonra Cenevre'de yapılacak Küresel Konsültasyon Toplantısından çıkan sonuçlar, Mayıs ayında yapılacak Zirve'de Birleşmiş Milletlere üye ülkeler ve çeşitli aktörlere sunulacak. Konsültasyon, uluslararası insani hukuk, insani müdahale ve yardımlar alanında geleceğin gündemini belirleyecek olan Dünya İnsani Zirvesi ile uluslararası toplumun ortak kaygıları ve hedefleri için oluşturulacak standartlar oluşturulmasını hedefliyor.

Hükümet temsilcilerinin, zarar görmüş toplulukların, bölgesel organizasyonların, sivil toplumun, ulusal ve uluslararası hükümete bağlı olmayan organizasyonların, Birleşmiş Milletler ajanslarının, özel sektör ve akademinin yer alacağı Küresel Konsültasyona 900 üst düzey katılımcının iştirak etmesi bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, yardım faaliyetlerini Cenevre'de anlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER