Kırgızistan'dan FİFA sıralamasında tarihi yükseliş


Kırgızistan Milli Futbol Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FİFA) bugün açıkladığı Kasım ayı dünya sıralamasında, 16 basamak birden yükselerek 108. sırada yer aldı. Kırgızistan Futbol Federasyonu, bu sonucun, Kırgızistan Milli Takımı'nın, ülke futbol tarihinde gösterdiği en iyi derece olduğunu belirterek, bir önceki en iyi sonucun ise 2006 senesinin Ağustos ayı FİFA sıralamasındaki 119. sıra olduğunu belirtti.

Kırgızistan Milli Takımı, FİFA reytingindeki bu sıçrayışa, takımın, 2015 Dünya Kupası Asya eleme turunda gösterdiği başarılı performansından dolayı olduğu belirtildi. Rus çalıştırıcı Alkekasndr Krestinin'in çalıştırdığı Kırgızistan Milli Takımı, Avustralya, Ürdün, Tacikistan ve Bangladeş ile eşleştiği ön eleme grubunda, Avustralya ve Ürdün'ün arkasında 3. sırada yer alıyor. Kırgızistan, son maçında FİFA reytinginde 88. sırada yer alan Ürdün'ü kendi evinde 1:0 yenmişti.

FİFA sıralamasında, bir diğer Orta Asya ülkelerinin durumu ise şöyle: Özbekistan 74. sırada, Türkmenistan (119), Kazakistan (129) ve Tacikistan ise (148) sırada bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kırgızistan'dan FİFA sıralamasında tarihi yükseliş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER