Kırmızı et fiyatları el yakıyor


Kırmızı et fiyatları el yakıyor. Bu durum beyaz ete yönelimi arttırıyor.


Şu an dana rosto 35 liraya, dana gülaç 33 liraya, kuzu 28 liraya, koyun eti 25 liraya mal oluyor. Kasaplar fiyatlardan memnun değil. Bu anlamda en çok yakınılan konu, müşterilerin kırmızı etten ziyade beyaz eti tercih etmeleri. Kasaplardan Kadir Güner, "Millet de diyor 12-10 lira. Bu da kurtarmıyor. Bizim malımız da sağda solda kalıyor. Bizim malımız satılmıyor, fiyatlar yüksek olduğu içinb" dedi.

"KAZALARDAN, KÖYLERDEN HAYVAN GELMİYOR"

Fiyatların yüksek olmasının nedeninin kış sezonuna bağlayan Konak Kasabı işletmecisi Necat T., her sezon fiyatlarda böyle artış olduğunu kaydetti. T., "Bu sezon da işte söylentilere göre hayvan pazarlarında şap hastalarından dolayı, kapanmasından dolayı, şehir merkezine kazalardan, köylerden hayvanın gelmediğinin en büyük sebebidir. Hayvan yemlerinin pahalı oluğu için biz bunu üretemiyor, elinde olan hayvanı çok yüksek fiyata pazarladığı için ister istemez kırmızı ete de bu yansıyor. Beyaz etle bu eşdeğerde tutulmaz, çünkü beyaz etin hepsi hormondur. 45 günde yetiştiği için. Kırmızı etin yetişmesi için 18 ayı bulur. İthalat, gelecek diye bir söz konusu vardır. O da gerçekleşmeyince şu anda besici elindeki hayvanı çok yüksek fiyata satıyor. İster istemez bu et satışlarına, reyonlara yansıyor." diye konuştu.

Bir başka kasap da sınır kapılarının kapalı olduğunu, hiçbir yerden ülkeye hayvan gelmediğini vurguladı. Ülkedeki hayvan sayısının da az olduğunu belirten kasap, "Özellikle Van çiftçisi çok zorluk çekiyor. Bu yüzden fiyatlar böyle artıyor yani" ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırmızı et fiyatları el yakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER