Kırşehir AEÜ-Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası başlatıldı


Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile Kızılay Kırşehir Kan Merkezi işbirliğinde 12-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası, 'Haydi Ahi Evranlılar, Kan verelim, Can kurtaralım!' sloganı ile başladı. Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel, Ahi Evran Üniversitesi personeli ve öğrencilerini kan bağışına davet ederek ilk kan bağışını kendisi yaptı.

Ahi Evran Üniversitesi'ndeki tüm idari ve akademik personel ile öğrencilerin gönüllü bağışlarıyla elde edilecek kanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak ve daha sağlıklı bir toplum oluşturmak için katkıda bulunulması amaçlanan kampanya, AEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Gökbel'in açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Gökbel, kan verme bilincinin Türkiye'de yüzde 1 seviyelerinde olmasının üzücü olduğunu belirterek 1868'de kurulan Türk Kızılayı'nın en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti. Gökbel, Ahi Evran Üniversitesi personeli ve öğrencilerini kan bağışına davet ederek ilk kan bağışını kendisi yaptı.

Ahi Evran Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 26 Ekim tarihine kadar il ve ilçelerde bulunan fakülte, enstitüsü, meslek yüksekokulu ve üniversiteye bağlı idari birim personelinin kan bağışı kampanyasına katılacağı ve gönüllülerin gün boyu kan verebilecekleri bildirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir AEÜ-Kızılay işbirliği ile kan bağışı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER