"Kişi hak ve hürriyetlerinde büyük gerileme var"


CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye'de kişi hak ve hürriyetleri yönünden uygulamada büyük bir gerileme olduğunu söyledi. Bunların medya tarafından dile getirilmesinin bile sorun olduğunu belirten Kuşoğlu, "Türkiye'de gün geçtikçe yaşamak da bu yaşanılanları yazmak ya da yansıtmak da büyük bir sorun oluyor. Hepimiz de bunun üzüntüsü içerisindeyiz." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Bülent Kuşoğlu, 1 Kasım sonrası gündemin daha çok çift başlı hükümetin kuruluyor olması olduğunu belirterek, son günlerde ise düşürülen Rus uçağı ve onun ekonomiye vereceği zararlar olduğuna dikkat çekti. Hayatta olumlu olumsuz birçok şeyin cereyan ettiğini dile getiren Kuşoğlu, kamu kurumlarıyla ilgili de yolsuzlukların ve usülsüzlüklerin devam ettiğini söyledi.

"AKP iktidarı dine, özellikle İslamiyet'e en fazla zarar veren iktidar oldu." diyen Kuşoğlu, bu bağlamda Diyanet İşleri Başkanlığı'na da çok zarar verdiğini ve yozlaştırdığını savundu. Diyanet kurumuyla ilgili bazı yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Kuşoğlu, yapılan yolsuzluk meblağlarını bildiğini ifade etti. Kuşoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığına, "vekalet yoluyla kesilen kurban paralarını; hac ve umre işlemlerini; Diyanet radyo ve televizyonunun gelir ve giderleri; başkanlık makamının temsil ödeneği ile 2010 yılında meydana gelen depremde Haiti'ye yardım için toplanan paraları" sorduğunu anlattı.

"KİŞİ HAK VE HÜRRİYETLERİNİ DİLE GETİRMEK BİLE SORUN OLUYOR"

Kuşoğlu, Manisa'da polisin Öğretmenler Günü'nde düzenlediği operasyonda gözaltına aldığı 7'si öğretmen, 10 kişinin tutuklanmasıyla ilgili soruya ise "Başbakan dün hükümet programını açıkladı. Orda bir bölümde kişi hak ve hürriyetleriyle ilgili olarak, toplumun daha özgür yaşamasıyla ilgili olarak yapacaklarını anlattı. Bunlar, bir anlamda şimdiye kadar yapmadıklarının ya da yaptıklarının tersinin günahının çıkarılması gibiydi. Maalesef Türkiye'de kişi hak ve hürriyetleri yönünden büyük bir gerileme var. Uygulamada büyük bir sıkıntı var. Bunların dile getirilmesi bile medya tarafından sorun oluyor. Türkiye'de gün geçtikçe yaşamak da bu yaşanılanları yazmak ya da yansıtmak da büyük bir sorun oluyor. Hepimiz de bunun üzüntüsü içerisindeyiz tabiki." karşılığını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber "Kişi hak ve hürriyetlerinde büyük gerileme var" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER