Kızılay, Muş'ta 'Minik Eller Üşümesin' projesiyle yardım dağıttı


Türk Kızılayı İstanbul ve Muş Şube Başkanlıklarının işbirliğinde başlatılan 'Minik Eller Üşümesin' projesi ile Üçdere Köyü İlkokulunda öğrencilere yardım yapıldı.

Kızılay, Muş merkeze bağlı Üçdere Köyü İlkokulu'nda 140 öğrenciye giyim yardımı yaptı. Düzenlenen yardım dağıtımına Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Üçdere Köy Muhtarı Ergün Subaşı, Kızılay Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi Müdürü Baran Akar, okul idareci, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Yapılan yardımla ilgili açıklama yapan Türkiye Kızılay Derneği Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi ve Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, "Son iki yıldır ülkemizde uygulamaya koyduğumuz en fazla Doğu Anadolu Bölgesinde Muş merkezli 'Minik Eller Üşümesin' projesi kapsamında Kızılay Derneği İstanbul Şube başkanlığımız ve Muş Kızılay Derneği başkanlığımızın ortaklaşa finanse ettiği, planladığı ve bu kapsamda ihtiyaç sahibi öğrencimize kıyafet yardımı yapılacaktır. Muş özelinde 4 bin öğrencimize kıyafet yardımı yapılacaktır." dedi.

Daha sonra öğrencilere kışlık mont ve bot dağıtımı yapacaklarını ifade eden Koç, "Bunlar iki aşamalı çalışma olacaktır. İlk aşamayı bugün gerçekleştirdik. İkinci aşamayı da havaların soğumasıyla birlikte okul idaresiyle, öğretmenlerimizle irtibat sağlamak suretiyle bu projesi ilimizin ihtiyaç sahibi olan bütün okullarında yaygınlaştırmayı planlıyoruz. İmkan ve fırsat buldukça da, imkan ve fırsatlarımız fazlasıyla mevcut. Daha fazla bir kitleye ulaşmış olacağız. Muş özellinde 4 bin öğrenciyi giydirmiş olacağız," ifadelerini kullandı.

Üçdere Köy Muhtarı Ergün Subaşı ise "Okul Aile Birliği toplantısı yaptık ve öğrencilerin ihtiyacı vardı. Kızılay Muş Şube Başkanımız Cengiz Koç'a teşekkür ediyorum" dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kızılay, Muş'ta 'Minik Eller Üşümesin' projesiyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER