KKTC'de 6 ayaklı buzağı ameliyat sonrasında süt emmeye başladı


KKTC'de bir çiftlikte 6 bacaklı buzağı dünyaya geldi. Normal bacakları dışında sırt bölgesinde de 2 bacakla dünyaya gelen buzağı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde (YDÜ) ameliyat edildi. Doktorlar operasyonun başarılı geçtiğini belirterek hayvana süt içirmeye başladı.

Girne'ye bağlı Dikmen bölgesinde görenleri şaşırtan doğum sonrasında yaşamayacağı düşünülen buzağı hayata tutundu. Sahibi tarafından YDÜ Hastanesi'ne ulaştırılan hayvana burada gerekli tetkikler yapıldı. Muayene ve incelemeler sonrasında sırt bölgesinde şekillenen ilave 2 bacağın ve basket topu büyüklüğünde yumuşak bir kitlenin varlığı belirlendi. Röntgen incelemesinde ise sırta yapışık görülen bacakların ön bacaklara ait tüm kemiksel yapıları içerdiği ve sırt omurları ile herhangi bir bağlantısının olmadığı, ayrıca iç organların ve diğer yapıların gelişimlerinin normal olduğu tespit edildi. Yapılan incelemeler ve tetkikler sonrasında ameliyata alınan buzağıdan sevindirici haber geldi. 4 saat süren operasyon sonrasında buzağı ayağa kalkarak süt emmeye başladı.

GÖKÇE: DURUMU İYİ, EMME REFLEKSİ VAR

Buzağıyı ameliyat eden doktorlardan YDÜ Hastanesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Perran Gökçe, ameliyatın başarılı geçtiğini kaydetti. Buzağıya sağlığını kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden Gökçe, operasyon yaklaşık iki saat sürdü. Sırt bölgesine yerleşen iki bacağı ve futbol topu büyüklüğündeki kitleyi bölgeden uzaklaştırdık. Yumuşak kitlenin içinde de normalde bu hayvanın bir ikizinin olacağını anlıyoruz. Bu kitlenin içinde de ikizin organ kalıntılarını gördük. Bunlardan örnekler alındı. Operasyondan yarım saat sonra buzağı ayağa kalktı. Emme refleksi var. Bizim kontrolümüz altında birkaç gün kalacak. Şu an için çok iyi, ayağa kalıyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber KKTC'de 6 ayaklı buzağı ameliyat sonrasında süt emmeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER