Koncuk: Memur-Sen'in sorumlu olduğu yer iktidar partisi değildir


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen'in sorumlu olduğu yerin iktidar partisi değil memur ve emeklilerin yanı olduğunu belirtti. Koncuk, "Hatayı kabul edip özür dilemek de bir erdemdir. Biz, muhataplarımızdan hakaret değil, erdemli bir davranış ile yetkisinin gerektirdiği sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz." dedi.

İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen olarak Memur-Sen gibi hırslarıyla, egolarıyla, ihtiraslarıyla hareket etmediklerini vurgulayarak, "Bütün amacımız ve çabamız kalem oyunlarıyla, birilerine yaranmak üzere memur, emekli ve aileleriyle birlikte dar ve sabit gelirli kesimi oluşturan 20 milyon vatandaşımızın haklarının ellerinden alınmasını engellemek üzerinedir. Bu bakımdan birlikte hareket etmenin, mücadelenin gücüne inanıyor, bu yolda doğru, dürüst ve kararlı olmanın önemine vurgu yapıyoruz. Bu düşünceler ışığında her kim olursa olsun, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek üzere var olduklarını iddia eden muhataplarımızdan sendikacılık adına, hukuk adına, adalet adına beklentilerimiz var." ifadelerini kullandı.

"MEMUR-SEN TARİHİ BİR HATA YAPTI"

Koncuk, "Biz, inkâr değil, itiraf bekliyoruz. Biz, ihanet değil, sadakat bekliyoruz. Biz, ahmaklık değil, feraset bekliyoruz." diyerek, Memur-Sen'in tarihi bir hata yaptığını, memur ve emeklilerin maaşının yüzde 1,8'inin çalınmasına yol açacak bir uygulamaya imza attığını öne sürdü.

Türkiye Kamu-Sen olarak bu hatanın düzeltilmesi için sorumluluk alarak yargıya başvurduklarına işaret eden Koncuk, şunları kaydetti: "Memur-Sen'in de sorumlu olduğu yer iktidar partisi değil memur ve emeklilerimizdir. Bu Konfederasyonun yaptığı yanlışın sorumluluğundan kaçmak gibi bir şansı da lüksü de yoktur. Memur-Sen, hakaret etmeyi bir kenara bırakmalı ve yaptığı yanlışı kabul ederek tüm kamu görevlilerinden ve emeklilerimizden özür dilemeli, yaptığı hatayı düzeltmek için bizim yanımızda, memur ve emeklilerimizin yanında gerçek sendikacılık mücadelesine katılmalıdır. Memur-Sen'in hatasını kabul ederek bu yönde bir açıklamada bulunması, yargı sürecinin memur ve emeklilerimiz lehine gelişmesi ve davayı kazanmamız açısından son derece önemlidir. Hatayı kabul edip özür dilemek de bir erdemdir. Biz, muhataplarımızdan hakaret değil, erdemli bir davranış ile yetkisinin gerektirdiği sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Koncuk: Memur-Sen'in sorumlu olduğu yer iktidar partisi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER