Konukoğlu: Atılacak reform adımları önümüzü daha rahat görmemizi sağlayacak


Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, hükümetin 2016 Yılı Eylem Planı'nda birçok alanda isabetli ve doğru kararlar alındığını belirterek, "Atılacak reform adımları, önümüzü daha rahat görmemizi sağlayacak." dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, seçim vaatleri ve hükümetin reformlarını kapsayan 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nın millete hayırlı olmasını diledi. Türkiye'nin bugünden itibaren, yapısal reformları hayata geçirme açısından yeni bir ivme ve heyecan kazandığını belirten Adil Konukoğlu, işçiden emekliye, askerden polise, genç mezunlardan kadınlara, esnaftan öğretmenlere kadar pek çok kesime önemli değişikliklerin gündeme geldiğini ifade etti.

Konukoğlu, Yeni Gelir Vergisi Kanunu çıkarılması, kalkınma bankacılığının yeniden yapılandırılması, gençlere ve esnafa faizsiz kredi verilmesi, kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılması, anahtar teslimi fabrika modelinin hayata geçirilmesi, patent maliyetlerinin karşılanması, enerji ruhsatlarının kolaylaştırılması, meslek yüksek okulların yeniden yapılandırılması, KOBİ'lere iyileştirmeler, asgari ücret zammında işverenin rekabet gücünü zaafa uğratmayacak düzenlemeler yapılacak olması gibi kararları memnuniyetle karşıladıklarını anlattı.

GSO Başkanı Konukoğlu, küresel konjonktürde çok iyi bir dönemden geçilmediğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Bu yüzden, dinamizmi kendi içimizde yaratmalıyız. Bunun için de birçok alanda yapısal reformlara ihtiyaç var. Başbakanımızın açıkladığı 2016 Yılı Eylem Planı birçok alanda isabetli ve doğru adımlar içeriyor. Eylem Planı'nın hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi, Türkiye'nin gücüne güç katacaktır, ekonomik büyümeye destek olacaktır. Bizim de önümüzü daha rahat görmemizi sağlayacaktır. İş dünyası olarak, hükümetin plan ve kararlarına destek veriyoruz. Ve hayata geçirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

GTB: BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BİR BÜYÜME

Öte yandan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da 2015 yılında yaşanan belirsizliklere rağmen Türkiye'nin üçüncü çeyrekte yüzde 4'le beklentilerin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini ifade etti. TÜİK tarafından açıklanan 2015 yılı Türkiye üçüncü çeyrek büyüme rakamlarını değerlendiren Tiryakioğlu, "Beklentiler büyümenin yüzde 2,8 oranında olması yönündeydi. Yüzde 4'lük büyüme piyasalar için sürpriz oldu. Büyümenin sürdürülebilir kılınması ve potansiyelin arttırılması için reformların zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme oranında, tarım sektöründeki gelişme hızının ve iç tüketim harcamalarının artmasının etkili olduğuna vurgu yapan Tiryakioğlu, "2016'nın büyüme hamlemizin çok daha iyi seviyelere ulaşması açısından verimli bir yıl olarak geçmesini bekliyoruz. Bu konuda hükümetin reformlar ve icraatlarını içeren eylem planı büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Konukoğlu: Atılacak reform adımları önümüzü daha... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER