Koza Grup'tan tarihi imza

Koza Limited, Kuzey İrlanda’da İngiltere Kraliyeti’ne ait 250 kilometrekarelik alanda altın ve gümüş arama ruhsatı aldı. Anlaşmayı Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek imzaladı. Cevher bulunursa işletme hakkı da Koza'ya ait olacak.

Koza Grup'tan tarihi imza

Koza Altın İşletmeleri'nin iştiraki ile Londra’da kurulan Koza Limited, Kuzey İrlanda’da İngiltere Kraliyeti’ne ait 250 kilometrekarelik alanda altın ve gümüş arama ruhsatı aldı. Bugün gazetesinin haberine göre, Kraliyet mülkünü temsil eden Crown Estate ile anlaşmaKoza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek imzaladı.

Altı yıl süreli olacak
İmzalanan anlaşmaya göre arama izni 6 yıllık süreyi kapsıyor. Yürütülen arama çalışmalarının olumlu sonuçlanması ve işletilebilir bir cevher bulunması durumunda, bulunan madenin işletme hakkı da Koza Limited’e ait olacak. Son arama sahası izni ile Koza Limited, Birleşik Krallık’taki dördüncü maden sahasında altın ve gümüş arama çalışmasını başlatmış oldu.

Uluslararası bir şirket
Crown Estate tarafından maden arama izninin verilmesinin önemli koşulları var. Bu izni almak isteyen şirketlerin ekip tecrübesi, bilgi birikimi ve bütçesine bakılıyor. Az sayıdaki güvenilir ve yeterliliğe sahip şirkete arama izni veriliyor. 

Sektöründe dünyanın önde gelen işletmeleri arasında yer alan Koza Altın, 2010’da halka açıldı. Şirket, 2014'te Avrupa’ya açılarak, Londra merkezli Koza Limited şirketini kurdu. Avrupa’daki maden sahalarında altın ve gümüş arama süreci de bu şirketin kurulması ile başladı.

Koza Limited’e kısa sürede Avrupa’daki madencilik şirketlerinden teklifler geldi. Koza Limited, önce merkezi İrlanda'da bulunan IMC Exploration Limited arasında, şirketin İrlanda'da sahip olduğu 4 sahada altın ve gümüş arama faaliyeti için anlaşma imzaladı. Daha sonra Kuzey İrlanda’da, Lonmin (Northern Ireland) Limited ile Kuzey İrlanda'da altın ve gümüş arama faaliyeti yapılması konusunda "joint venture" yaptı.

İskoçya'da da çalışma
Koza Limited’in Britanya’daki diğer işbirliği ise Londra merkezli GreenOregold PLC ile gerçekleşti. Şirketin İskoçya'da sahip olduğu sahada altın ve gümüş arama faaliyeti yapılması konusunda anlaşma imzalandı.

Avrupa’nın en geniş ekibi
Koza Altın yetkililerinin verdiği bilgiye göre şirket, 100 mühendisten oluşan jeoloji arama ekibiyle Avrupa’nın en geniş arama ekibine sahip. Tamamı Koza Altın’da yetişen arama ekibi, Türkiye’de maden sektöründe yaşanan sıkıntılardan dolayı Avrupa’da yeni alanlara yönlendirildi. Kuzey İrlanda ve İskoçya’da altın ve gümüş arama faaliyetleri yürütüyorlar.
<< Önceki Haber Koza Grup'tan tarihi imza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER