Kral'ın emriyle Kabe'nin kapısı Erdoğan için açıldı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz'in emriyle Kabe'nin kapıları açıldı. Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan Kabe'nin içine girdi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki resmi programı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Cidde'ye geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek Mekke'ye hareket etti. Mescid-i Haram'da umre yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de umre tavafını yaptı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Kral'ın emriyle açılan Kabe'nin kapısından içeri girdi.

Merve ve Safa tepeleri arasında Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş umre sa'yini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Medine'ye geçecek. Erdoğan ve beraberindeki heyetin, Medine-i Münevvere'de Hazreti Muhammed'in (sas) kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaret edeceği bildirildi. Daha sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin öğleden sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'na hareket edeceği aktarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Kral'ın emriyle Kabe'nin kapısı Erdoğan için açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER