Kremlin Sözcüsü: Bu dostane olmayan adıma bir cevap verilmesi kaçınılmaz


Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin bugün Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinden dolayı "öfkelendiğini ve hayal kırıklığına uğradığını" belirterek, Türkiye'nin Rus uçağının sınır ihlali yaptığına dair herhangi bir kanıt ortaya koymadığını dile getirdi. Peskov, uçak seferlerinin iptalinin ve doğalgaz sevkiyatının durdurulmasının veya askeri bir cevabın düşünülmediğini belirtti; ancak "Bu dostane olmayan adıma bir cevap verilmesi kaçınılmaz." diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Suriye sınırında düşürülen pilotların akıbeti ile ilgili resmi bir bilgileri olmadığını söyledi. Rus uçağının, Suriye içerisinde düşürüldüğü konusunda emin olduklarını vurgulayan Kremlin Sözcüsü, Suriye'de bir Rus helikopteri düşürüldüğüne dair iddialar hakkında ise "Bu konuda Savunma Bakanlığı'nın bir açıklaması olduğundan haberim yok, herkes Bakanlığın açıklamalarını takip etmeli." dedi.

ASKERİ CEVAP OLACAK MI?

Rusya'nın Türkiye'ye askeri bir cevap verip vermeyeceği konusunda ise Peskov, "Putin herhangi bir askeri sonuçtan bahsetmedi, bu dostane olmayan adıma bir cevap verilmesi kaçınılmaz." diye konuştu.

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Peskov, Rusya'dan Türkiye'ye uçak seferlerinin durdurulması konusunda ise bu konunun tartışma konusu olmadığını kaydetti.

NATO'NUN TÜRKİYE'NİN PROVOKATİF HAREKETLERİNE BİR CEVAP VERMESİNİ BEKLİYORUZ

Peskov, "NATO'nun Türkiye'nin bu kabul edilemez provokatif hareketlerine cevap vermesini bekliyoruz." diye ekledi.

Türkiye'ye doğalgaz ithalatının durdurulup durdurulmayacağı konusunda ise "Moskova durumu dikkatlice analiz ediyo.r" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE BİR KANIT SUNMADI

Peskov açıklamasında Türkiye'nin, Rus uçağının sınır ihlali yaptığına dair herhangi bir kanıt ortaya koymadığını dile getirdi.

ERDOĞAN'IN MOSKOVA ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aralık ayında yapması planlanan Moskova ziyareti konusunda ise "Bu konuda herhangi bir karar alınmadı, ziyaretin ihtimali birçok faktöre bağlı." diye ekledi.

Dimitri Peskov, Rus uçağının düşürülmesinin ardından oluşan durumun, özellikle Suriye muhalif güçleri ile devam eden iletişim konusunda varsayımsal açıklamalara imkan vermesi bakımından çok ciddi olduğunu belirtti.

"TÜRKİYE'DEN GÖRÜŞME GİRİŞİMİNDEN HABERİM YOK"

Peskov, "Türkiye'nin anlaşılmaz ve düşmanca hareketlerinden dolayı" öfkelendiğini ve hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü, şu aşamada Türk liderlerinin uçak konusunda Rus liderleri ile görüşme girişiminde bulunup bulunmadığından habersiz olduğunu ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Kremlin Sözcüsü: Bu dostane olmayan adıma bir cevap... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER