KRV Meclis Başkanı taziye için başkonsolosluğa geldi


Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Meclis Başkanı Carina Gödecke Ankara'daki patlamada ölenlere taziyelerini bildirdi. Türkiye ve KRV Parlamenterler Arası Dostluk Grubu Başkanı da olan Gödecke, Düsseldorf Başkonsolosluğu'nu ziyaretinde taziye defterini imzladı.

Başkonsolos Şule Gürel'in de hazır bulunduğu ziyarette Gödecke "Ankara'daki bombalama barışçıl şekilde siyasi duruşlarını göstermek isteyen insanları vurdu. Bu barbar saldırı özgür, açık, toleranslı ve demokratik toplumun her türlü temel değerlerine karşı yapılmıştır." sözleri ile olayı kınadı.

Hayatını kaybedenler için Gödecke, "Taziyelerimizi bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, ailelerine, arkadaşlarına ve hayat arkadaşlarına bildiriyoruz. Derin üzüntümüz ile birlikte kalbi ümitlerimiz Türkiye'de barışçıl bi rarada yaşamanın siyasi, kültürel ve inanç dünyasını da kuşatması şeklindedir." ifadeleri ile üzüntüsünü dile getirdi. KRV Meclisi Başkanı Gödecke olayın ilk günlerinde de Berlin TC Büyükelçiliği'ne bir yazı ile taziyelerini bildirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber KRV Meclis Başkanı taziye için başkonsolosluğa geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER