Küçükçınar Köyü Kooperatifi'nin açılışı yapıldı

Küçükçınar Köyü Kooperatifi'nin açılışı yapıldı

Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Küçükçınar Köyü kooperatifi tarafından yaptırılan 180 Başlık Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında merkezi sağım ünitesi ve işletme binasının açılışı yapıldı.

Kooperatifin 2002 yılı yılında kurulduğunu belirten Küçükçınar Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ercan Akalın, "Ortakların Mülkiyetin 180 Başlık (30 aile X 6 baş) Merkezi Sağım Üniteli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği" Projesinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yatırım bütçesi projeye 2 milyon 935 bin 552 TL destek sağlandı. Desteklerini esirgemeyen Vali Kerem Al olmak üzere, projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederim." dedi.

Proje çerçevesinde büyük baş hayvanlar için ahır, tam otomatik sağım sistemlerinin bulunduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, kooperatif işletme binası, yem binası, genç hayvan barınağı, sılaj depo alanı yapıldığını söyleyerek, "İşletme bünyesinde hayvanlar için her türlü modern yetiştiricilik ekipmanı temin edilmiş olup 5 tonluk süt soğutma tankı, mısır sılaj makinesi, balya makinesi, ot biçme makinesi, yem karma makinesi, gübre pompası, sıyırgı sistemi bulunmaktadır. Bunun yanında işletmede hayvanların modern şartlarda yetiştirilmesi için tüm imkânlar bulunmaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından merkezi sağım ünitesi ve işletme binasının açılışı Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından yapıldı. Açılışa; Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri, Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan, Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri ve kooperatif üyeleri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Küçükçınar Köyü Kooperatifi'nin açılışı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER