Ahmed Davudoğlu Hoca'yı anma programı

Son dönem İslam âlimlerinden Ahmed Davudoğlu Hoca, vefatının 30.yılında İstanbul Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programla anılacak.

Ahmed Davudoğlu Hoca'yı anma programı

Davudoğlu Hoca’nın ölümünün 30. Yıldönümü olan 7 Nisan Pazar günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde  saat 14.00’de program düzenlenecek.

Sahih-i Müslim, Selamet Yolları, İbn-i Abidin, Mülteka Tercümesi eserlerinin tercümanı, 'Dini Tamir Davasında Din Tahripçileri', 'Ölüm Daha Güzeldi' gibi eserlerin yazarı olan, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nün ilk müdürlerinden Ahmed Davudoğlu için ölümünün 30. yılı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ve Göç-Der’in organizasyonuyla düzenlenen anma programına; Prof. Dr. Cevat Akşit, Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi, Muhaddis Emin Saraç, Prof. Dr. Osman Güler ve Davudoğlu Hoca’nın talebelerinden Prof. Dr. Ahmed Turan Arslan konuşmacı olarak katılacak. Programın moderatörlüğünü ise Prof. Dr. Ümit U. Arınç yapacak. 

AHMED DAVUDOĞLU KİMDİR?

Bulgaristan'ın Deliorman bölgesinde 1912 yılında dünyaya gelen Ahmed Davudoğlu, Şumnu’da dini eğitim veren Nüvvab’da gösterdiği üstün başarı nedeniyle Mısır’da El Ezher Şeriat Üniversitesi’ne burslu olarak gönderildi. 
Bulgaristan’a geri döndüğünde bu bölgedeki dini faaliyetleri yüzünden işkencelere maruz kaldı. Türkler lehine casusluk örgütü kurduğu gerekçesiyle bir ay hapis cezası verilen ve işkence edilen Davudoğlu, daha sonra toplama kampına gönderilerek baraj inşaatında çalıştırıldı. Bulgaristan'da işkencelere daha fazla dayanamayan Davudoğlu, 1949 yılında Anavatanı Türkiye'ye göç etti. 

Davudoğlu, 16 Kasım 1956'da öğretime başlayan İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nün öğretim kadrosu içinde yer aldı. 5 Şubat 1960'ta müdür muavini vekili, 7 Ağustos 1962'de müdür vekili, 13 Mart 1963'te de müdür oldu.
Türkiye'de siyasi tartışmaların yoğun olarak yaşandığı yıllarda çok tartışılan 163. maddeden hapis cezası alan Davudoğlu, geride onlarca cilt eser bırakarak 1983 yılında vefat etti. Mezarı Eyüp Kabristanı’ndadır.

<< Önceki Haber Ahmed Davudoğlu Hoca'yı anma programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER