Allah'ın Mekke'yi seçmesindeki hikmet neydi?

Samanyolu Haber TV'ye konuşan Nüans Tur Hac ve Umre Rehberi Faruk Zünbül, Kabe'nin tarihine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Allah'ın Kabe'yi seçmesindeki hikmet neydi?

Nüans Tur Hac ve Umre rehberi Faruk Zünbül, Suudi Arabistan Haber Ajansı (SPA)'nın sağladığı özel Kabe görüntüleri eşliğinde Allah'ın neden Kabe'ye yer olarak Mekke'yi seçtiğine ilişkin çarpıcı bilgileri paylaştı. Zünbül, Kabe'nin dağlar arasında, susuz ve kurak bir alanda kurulmuş olduğunu ve bunda da bir hikmetin olduğunu söyledi. 

Zünbül, Allah'ın daha yeşil ve etrafından suların akacağı bir yer seçmemesini, 'Şu an baktığımızda Mekke, volkanik taşlar arasında kurak bir yerdir. Allah yer yüzünde en işe yaramaz bir yer seçmiştir. Kur'an-ı Kerim'de de 'hiç bir otun bitmediği bir vadi' olarak geçer. Ama şimdi Kabe dünyanın en pahalı ve değerli yeridir. Bu da Allah'ın bir yere değer verdi mi, kimsenin onun değerini ölçemeyeceğini gösteriyor. Allah, daha havadar, yeşil ve güzel bir yere seçseydi herkes oranın güzelliğine kapılıp Mescid-i Haram'a değer vermezdi.'' sözleriyle anlattı.

Faruk Zünbül, Kur'an-ı Kerim'in Kabe için kullandığı isimlerin de ikisinin Beyt-ül haram ve Beyt-ül atik olduğu ifade etti. Bu iki kelime, 'dünyanın en değerli ve en kıdemli yeri' anlamına geliyor..
<< Önceki Haber Allah'ın Mekke'yi seçmesindeki hikmet neydi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER