Birleşen Gönüller'in Avrupa'daki yankısı sürüyor

2. Dünya Savaşı’nın gölgesinde yaşanan destansı bir aşkı ve demir perdenin ayırdığı hayatları konu alan "Birleşen Gönüller' filminin 27 Kasım'da Hollanda’nın Rotterdam şehrinden sonra izleyicisiyle buluşmasının ardından Amsterdam'da yoğun ilgi gördü. İlk seansında salonlar tamamen doldu.

Birleşen Gönüller'in Avrupa'daki yankısı sürüyor

Amsterdam Genç İşadamları (AGİAD) organizesinde gerçekleşen filmi izlemeye gelen Başkent Amsterdam'ın Batı Semt (Nieuw West ) Belediye Başkanı Ahmed Baddoud Birleşen Gönüller filminin sabır ve vefayı öğrettiğini söyledi. Başkan Baddoud;



" Amsterdam'da Pathe Arena'da ki Birleşen Gönüller'de iki saat sonunda sabır ve vefayı öğrendik. Gerçekten çok dokunaklı güzel bir senaryo ile yönetmen bu filmi beyaz perdeye çok iyi yansıtmış. Gerçekten Türkçe bilmeme rağmen Hollandaca alt yazı ile ve duygusal sahneleri ile güzel bir akşamda güzel bir film ile keyifli bol bir akşam geçirdik" dedi.

'SEVGİNİN OLDUĞU YERDE GÜZELLİK OLDU'


Tiyatro ve kabare sanatçısı Nilgün Yerli, filmin kendilerine sevginin, umudun, inancın, birliğin ve  beraberliğin ölmediğini gösterdiğini söyledi. Yerli " Bir davaya bir gönüle İnanmak güzel bir şey. Verdiği mesaj çok güzel. Tabii ki biz Türk halkı olarak çok dramatiğiz. İlle de ağlayacağız. Çok güzeldi. Herkesin görmesi lazım. Benim için önemli mesaj birliğin ve beraberliğin yapamayacağı hiç bir şeyin olmadığı, sevginin olduğu her yerde her zaman güzellik olduğu, umudun olduğu yerde de hayatın, yaşamın ve aşkın olduğunu anlatan bir film idi. Hayırlı ve uğurlu olsun."

'BAZI ŞEYLERİN KOLAY ELDE EDİLMEDİĞİNİ GÖRDÜK'



Amsterdam merkez Belediye Meclis Üyesi Orhan Kayar, Amsterdam'da  gerçekten çok duygu yüklü biri film izlediklerini söyledi. Kayar " Filmde çok güzel mesajlar verildi. Bunlardan bir tanesi de, inancını kaybetmemek, pes etmemek son ana kadar ümidini bırakmayıp, ümide sarılıp inancın doğrultusunda hareket etmek. Aynı zamanda gerçekten çok duygusal bir filmdi. Kimi zaman gerçekten geçmişe döndük. Bazı şeylerin kolay elde edilmediğini gördük. Sonunda onca mücadeleye rağmen azmin ve zaferin inancın doğuşunu gördük. her anlamda gerçekten burada iki saati aşkın sürede inanılmaz bir sinema keyfi yaşadık. Daha doğrusu paylaşmayı öğrendik. "

'EDEP ÖNE ÇIKTI'



Amsterdam Nieuwwest Belediye Meclis Üyesi Münire Manisa, çok anlamlı ve gerçekçi bir hayattan kesitten sabrın anlamını yakından gördüğünü söyledi. Manisa " Eğitim gibi kutsal bir dava için, nelerin yapılması gerektiğini, o yolda yürürken ne kadar sabırlı olunması gerektiğini gördük. Bence güzel ve anlamlı bir film idi. Filmden çıkartacağım en önemli mesaj ise edep idi."

'HAYATIN GERÇEKLİĞİ'



Avukata Yasemin Ay, film boyunca çok duygulandığını söyledi. Ay " Özellikle trende ki doğum sahnesinde insanların o zor durumda hep birlikte olmaları çok duygulandırıcı bir film idi.Sabır öne çıktı. Hangi zorluk olur ise olsun insanların pes etmemesi lazımdı. Hayatın gerçeği yansıtılmış."

'HERKES KENDİNDEN BİR ŞEY BULUYOR'



Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği Başkanı Mustafa Ayrancı " Filmde iki üç tane olay var. Birincisi insanların kendi idealleri için verdiği o savaş ve mücadele. İkincisi ise ikinci dünya savaşında Leningrad'ın Hitler faşizmine direnişi. Onun için idealler için çaba harcamak, uğraş vermek müthiş bir olay. Biz buna 40 yıl önceden başladık. O idealler üzerine ciddi bir olaydı. Bu filmi yapanların ellerine sağlık. Müthiş güzel bir sinema filmi olmuş. Yani herkesin kendisinden bir şey bulacağı bir film. Birde barış ve idealler uğruna mücadele etmek müthiş bir olaydı. "

'BARIŞ KÖPRÜSÜNÜ BİRLİKTE YAŞADIK'



Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı ve HTİKDF Başkan Yardımcısı İbrahim Çitil, bu kadar güzel eseri hayata geçirip seyirci ile buluşturan yapımcı ve yönetmeni tebrik ettiğini söyledi. Çitil " Burada dayanışmayı, sevgiyi, hoşgörüyü ve barış köprüsünü birlikte yaşadık. Yani insanımız bu gün ne ise, Müslümanların durumu ne ise günümüzde de aynı acıları yaşıyorlar. Mükemmel bir film olmuş. İnsanlar bundan bir ders çıkarmaları lazım. Bu hizmeti gerçekleştiren kişilere, şahıslara sahip çıkmaları lazım. Orada ki insanlarımızın sesi ve kulağı olmaları lazım." dedi. 

Hollanda dahil 9 Avrupa ülkesinde 80 kopya ile gösterimde olan filmin 12 Kasım akşamı Mannheim Cinemaxx’da Avrupa galası yapılmıştı.

FİLM AMSTERDAM, ROTTERDAM VE DEN HAAG'DA GÜNDÜZ VE AKŞAM SEANSINDA



Filmde Cennet ile Niyaz’ın gençlik hallerini oynayan iki oyuncu, Hande Soral ve Serkan Şenalp göz dolduruyor. Ve tabii ki finale doğru devreye giren usta oyuncu Fikret Hakan’ı perdede görmek ayrı bir güzellik. Kilit bir rolde karşımıza çıkan Hakan, filmin oyuncu kalitesini yukarıya taşıyor. Dilek rolünde Yağmur Kaşifoğlu, karakterin duygusal gel-gitlerini iyi yansıtırken Yunus öğretmende Atılgan Gümüş de üzerine düşeni yapıyor. 

Birleşen gönüller filmi Amsterdam Pathe Arena, Rotterdam Pathe Kuip ve Den Haag Pahte Spuimark sinemalarında gündüz ve akşam gösterimleri ile izleyiciyle buluşuyor.  

<< Önceki Haber Birleşen Gönüller'in Avrupa'daki yankısı sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER