Hocaefendi, problemin çözüm yolunu gösterdi!

Fethullah Gülen Hocaefendi, gözyaşlarıyla bitirdiği duygu dolu en son Bamteli sohbetinde, dünyaya numune olacak, melekleri imrendiren insanları anlattı

'Problemi insanda çözmek lazım'

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinde bahsettiği ahirzamanda, örnek insanlardan oluşan topluluğu nasıl olması gerektiğini anlattı.

Fethullah Gülen Hocaefendi: "İffet abidesi bir çekirdek oluşturduğunuz zaman, namusunu her şeyi bilen bir çekirdek oluşturduğunuz zaman, haramı-helali her şeyi sayan bir çekirdek oluşturduğunuz zaman, hukuka riayete bağlanmış kilitlenmiş bir çekirdek oluşturduğunuz zaman, öyle bir Numune-i İmtisal olacak ki, bakacaksınız koşan koşana herkes sizin etrafınızda kümeleniyor."

Şahsi ve ailevi hayatlarımız itibariyle Kur'an ve sünnet çizgisinde öylesine dosdoğru yaşamalıyız ki tüm dünyaya örnek bir çekirdeğin tohumu olabilelim...

Muhterem Hocaefendi:"Sonra toplumun değişik kesimleri içinde, kesitleri içinde dolaşsalar. Kesseler, biçseler, Makta'larından baksalar topluma. "Yahu ne müthiş bir toplummuş" deseler. Küçük çapta bile olsa. Hemen göreceksiniz. Dünyanın değişik yerlerinde bunun örnekleri oluşacaktır." 

Problemlerin hem anası, hem de babası olan insan semada meleklerin imrendiği bir varlık haline getirilebilir.

Hocaefendi: "İnsanda problemi çözeceğiniz ana kadar, ne yuvada, ne mektepte, ne camide, ne idari, ne siyasi, ne iktisadi hayatta problemi çözemezsiniz. Problemi insanda çözmek lazım. İnsanı problemsiz bir varlık haline getirmek lazım. Bir melek numunesi haline getirmek lazım. Melekler baksınlar "Bu adamlar ne zaman bizim içimize gelip karışacaklar da, biz de o sayede şeref kazanacağız" desinler."

Öyle bir hayat yaşamalı ki tüm insanlığı cezbetmeli...

Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi: "Siz başkalarını sizde fani kılacağınız ana kadar, "Dem bu demdir" dedirteceğiniz ana kadar, "Devran bu devrandır" dedirteceğiniz ana kadar, "Toplum bu toplumdur"  dedirteceğiniz ana kadar insanlık çapında herhangi bir değişimden söz etmek mümkün değildir." 

Ahirzamanın yaşandığı bu dönemde insanlığın böyle bir örnek topluluğu görmeye ihtiyacı var.

Fethullah Gülen Hocaefendi"Eğer bazı arkadaşlarımız insanlık adına bunu ifade edebilmişlerse gıyaben... Eğer bir yerde bu çekirdeği oluşturmuş bir nüve varsa hakikaten, siz şahit olun ben alınlarından öpüyorum. Siz şahit olun, bana eğer farz-ı muhal cennet kapısı açılırsa onları almadan içeriye girmem. Bu fitne zamanında müslümanlığı dosdoğru yaşamak çok zordur. Fakat o zoru başaranlar dünyada bütün zorlukları da başaracak babayiğitlerdir. Allah sizleri o babayiğitlerden eylesin. Amin."

<< Önceki Haber Hocaefendi, problemin çözüm yolunu gösterdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER