Ramazan'da seyahat etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yer

On bir ayın sultanı olan Ramazan’ı, manevi ağırlığı olan yerlere yapacağınız seyahatlerle daha anlamlı kılabilirsiniz.

Ramazan'da seyahat  etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yer

Müslümanlar için en kutsal ay Ramazan ve bu aya girmemize artık sayılı günler var. Ramazan’ın okulların kapandığı yaz mevsimine gelmesi, tatil planları yapan aileleri harekete geçirdi.

Turizmciler de tatile çıkmak isteyenleri düşünerek farklı tatil paketleri hazırladı. Hiç kuşkusuz bu paketler içerisinde en önemli yeri Mekke ve Medine’ye yapılacak “umre” ziyaretleri alıyor. Ramazan gezginlerinin rotasında en çok tercih edilen diğer şehir ise: Kudüs. Kudüs’ü, Urfa, İstanbul ve Bosna Hersek-Makedonya izliyor.

UMRE: Ramazan umresi hacca bedel

Umre, Hac dışında Kabe’ye yapılan ziyaret olarak tanımlanıyor. Hac mevsimi dışında her zaman yapılabilecek bu ibadet için en önemli zaman dilimi Ramazan. Çünkü Ramazan umresi Hz. Muhammed (A.S.M) tarafından hacca eşit tutulmuş. Umreciler sadece Kabe’yi ziyaret etmekle kalmıyor, Mina, Arafat ve Mescid-i Nebevi gibi kutsal mekanları da görme imkanı buluyorlar. Bu yıl umre organizasyonlarının en önemli şirketlerinden NÜANS Tur farklı bir çalışma başlattı. Nüans Tur, umrecilerini bayramı da kutsal topraklarda yapacak şekilde programlar oluşturdu. Mekke-Medine’de bir ay Ramazan’ı yaşayan ziyaretçiler bayram sonrası Türkiye’ye dönecekler. Nüans Tur Genel Müdürü Güngör Kabak bu yönde müşterilerinden çok talep geldiğini belirterek, “Biz de farklı bir program hazırladık. Ramazan’ı en güzel şekilde yaşamaları için Kutsal Topraklar’da bir aylık paket turlar oluşturduk” dedi. Buna göre ziyaretçiler, bütün teravih namazlarını Kabe’de kılacak, hatimle kılınan teheccütlere katılacak, Mescid-i Nebevi’yi ziyaret ederek, orada yüzbinlerce müminle birlikte iftar açacaklar.

KUDÜS: Müslümanlar’ın ilk kıblesini ziyaret

Nüans Tur Genel Müdürü Güngör Kabak, umre ziyaretini gerçekleştiremeyecek olanlar için de oluşturdukları turlar bulunduğunu belirtiyor. Bu turlar arasında başı Kudüs çekiyor. Burada Müslümanlar’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa, Zeytin Dağı, Beyt-ül Makdis ziyaret ediliyor ve Eski Kudüs şehri geziliyor. Bu geziler sırasında sahabelerin ileri gelenlerinden Selman-ı Farisi’nin kabriyle İslam tarihinin en ünlü kadın evliyası Rabiat-ül Adeviyye’nin mezarı da ziyaret edilen yerler arasında yer alıyor. Ayrıca Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılınıyor. İftar da yine camide hazırlanan sofrada Filistinli  Müslümanlar’la birlikte açılıyor.

PEYGAMBERLERİN KABİRLERİNİ ZİYARET

Hz. İbrahim (a.s), Hz. Yusuf (a.s), Hz. İshak (a.s), Hz. Yakup (as.) ve zevcelerinin kabirlerinin bulunduğu mescid de şehrin sınırları içinde.
Burası da görülecek yerler arasında. Halhul Kasabası’ndaki Hz. Yunus’un (a.s) makamı ve Hz. Musa’nın (a.s) kabri ve makamını ziyaret ederek Ölü Deniz’e uzanabilir, sonrasında Hz. İsa’ya (a.s.) peygamberliğin geldiğine inanılan Ayartma Dağı’na gidebilirsiniz. Bütün bu programlar uzman rehberlerle yapılıyor.

BOSNA: Osmanlı yadigârına uğramadan geçmeyin

Balkanlar’da Osmanlı yadigârı topraklar da Ramazan turistlerinin gözdesi. Bunun için hazırlanan paket programlarda Bosna-Hersek başı çekiyor.

Ülkenin başkenti Saraybosna, eşsiz güzellikteki köprüsüyle Mostar, Sarı Saltuk Tekkesi, Gazi Hüsrev Bey Camii, Koski Mehmet Bey Camii, Karagöz Camii, muhteşem tabiatıyla Bosna-Hersek ziyaret güzergâhında yeralıyor.

Ramazan turistlerinin Balkanlar’daki ikinci tercihi Makedonya. Makedonya’da tasavvuf bütün kurumlarıyla ayakta. Tekkeler açık, camiler teravih kılanları bekliyor.

<< Önceki Haber Ramazan'da seyahat etmek isteyenlerin en çok tercih ettiği yer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER