Selam filmi müzik albümü piyasada

Konusu kadar müzikleriyle de etkileyen Selam filminin soundtrack albümü çıktı.

Selam filmi müzik albümü piyasada

Poll Production etiketi ile piyasa çıkan SELAM soundtrack’i, filmi kadar, müzikleri ile de büyük ilgi göreceğe benziyor.

SELAM soundtrack film müzikleri büyük çoğunluğu Yücel Arzen olmak üzere, Khadıdı Atou Diouf, Muharrem Özdemir, Alma Cator ve Haris Cator gibi çok önemli müzisyenlerin imzalarını taşıyor. Soundtrack’de aynı zamanda Sezen Kiremit tarafından seslendirilen Fethullah Gülen Hocaefendi'nin şiiri de yer almakta. Albümde 2 Bosna ve 1 Senegal ağıtı bulunuyor.


Film müzikleri ile olay olan SELAM filmi, insanları bambaşka hayatlara sürükleyecek.

Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul’dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakâr öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikâyelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor.

Türkiye’den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakar öğretmenlerin tek bir gayeleri vardı: Gittikleri ülkelere sıcacık bir Selam götürmek.

SELAM’ın film müziklerinde imzası bulunan ve çok önemli müzisyenlerimizden biri olan Yücel Arzen’i Fatih Akın’ın Duvara Karşı film müziğinden hatırlayabiliriz. Arzen, 2002 yılında Magazin Gazetecileri Derneği Yılın En İyi Şarkısı Ödülü’nü kazanmıştı. Yücel Arzen, Atilla İlhan’ın son şiir albümünün (An Gelir) müziklerini de yapan isim. Başta ünlü yönetmen Atıf Yılmaz’ın Güllü adlı oyunundan hareketle Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından sahnelenen, müzikal olmak üzere birçok tiyatro oyunu ve çocuk oyununun müziklerini yazdı ve birçok TV filmi ve reklam filmlerinin müziklerini yaptı.
 

<< Önceki Haber Selam filmi müzik albümü piyasada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER