Kumpas davası ilk duruşmada çöktü

Konya'daki kumpas davasıyla ilgili dosyanın daha ilk duruşmada içinin boş olduğu ortaya çıktı.

Kumpas davası ilk duruşmada çöktü

Tutuklu 7 sanıktan 4'ü dün tahliye oldu. Mahkemedeki savunmasında hakkındaki iddiaları çürüten avukat Memduh Oğuz, Amerika'da lise okuyan oğluna gönderdiği harçlıkların ‘terör finansmanı' olarak iddianameye girdiğini kaydetti.

Konya'da avukat, polis ve işadamlarına yönelik ‘paralel' safsatasıyla gerçekleştirilen algı operasyonları kapsamında devam eden dava çöktü. Tutuklu yargılanan 7 sanıktan avukat Memduh Oğuz, Oğuz'un sekreteri Nehir Fatike P., öğretmen ve senarist Hasan Çelik ile işadamı Naim Çıtır, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Diğer üç sanık ise bir sonraki duruşmada savunma yapacak. Tahliye olan sanıklardan avukat Memduh Oğuz, savunmasında davanın içinin ne kadar boş olduğunu ortaya koydu. Oğuz, ABD'de lise öğrenimi gören çocuğuna gönderdiği harçlık ve okul masraflarının dosyaya ‘terör finansmanı' şeklinde delil olarak konulduğunu söyledi. Mahkemedeki savunmasında hakkındaki tüm iddiaları tek tek çürüten Oğuz, bir oğlunun ABD'de lise öğrenimi gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Benim çocuğum Milli Eğitim Bakanlığı'mıza bağlı bir okulda okumuyor. Onun okul masrafları ve ihtiyacı olan paralar iddianamede ‘teröre finans' olarak anlatılmış. Savcı, helal paranın peşine düşeceğine haram paranın peşine düşsün. ABD'ye kaçarken yakalandığım söyleniyor. Benim çocuğum ABD'de lise eğitimi alıyor ve mezuniyetinden 13 gün önce şubat ayında ABD'ye gidiş-dönüş bileti almıştım. ABD'ye gitmek üzere Konya Havalimanı'na gittiğim sırada gözaltına alındım. Bu mudur kaçma? Beni havalimanından alan polislerin hepsi başka illere tayin edildi. Asıl kaçma budur.” Avukat Memduh Oğuz ayrıca, yargılandığı davadaki müştekilerin tümünün 2008 yılında gerçekleştirilen Okyanus ve Final operasyonları sonrası ceza alan kişiler olduğuna dikkat çekti. Davanın, tamamen Okyanus ve Final operasyonları ile 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'u aklama davası olduğunu öne sürdü. Konya'daki algı operasyonu, Okyanus Şirketler Grubu'na 2008 yılında yapılan operasyonlarda gözaltına alınıp yolsuzluk, rüşvet ve çeteden yargılanıp 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'un ‘Bana kumpas kuruldu' şikayeti üzerine başlatılmıştı.

Öğretmenin velilerle telefon görüşmelerine  terör suçlaması

Davada tutuklu yargılanan diğer sanık Hasan Çelik'in ‘terör örgütü üyesi' olduğu iddiasına ilişkin gösterilen tek delil HTS kayıtlarının büyük bir skandal olduğu anlaşıldı. İddianamede, Hasan Çelik'in HTS kaydı olduğu kişilerin hepsi öğretmen veya okul müdürü çıktı. Çelik ve avukatları, ilgili HTS kayıtlarında geçen isimlerin, Çelik'in öğrencileri ve velileri olduğunu mahkemeye delilleriyle sundu.ZAMAN
<< Önceki Haber Kumpas davası ilk duruşmada çöktü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER