Kurtulmuş: (İptal edilen derbi) Ciddi istihbarat bilgileri vardı


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terör istihbaratıyla ertelenen GalatasarayFenerbahçe derbisine ilişkin, "Ortada son derece ciddi tedbir almamız gereken istihbarat bilgileri vardı, bunlar birbirlerini üst üste teyit ediyorlardı. Sonuç itibariyle de bu adım atıldı. Bu ilk seferde oluyor değil. Biliyorsunuz Galatasaray – Fenerbahçe derbisi dünyanın 5 büyük derbisinden birisidir. Allah muhafaza burada ortaya çıkacak olan bir terör eyleminin Türkiye'yle ilgili olarak ne kadar ağır bir faturayı ortaya çıkaracağını herhalde herkes farkındadır" dedi.

Bakanlar Kurulu devam ederken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir basın toplantısı düzenledi.

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda öncelikli olarak Avrupa Birliği ile gelinen görüşmelerin gelmiş olduğu safhanın uzun uzun ele alındığını söyledi. Meclis'e gönderilecek olan reform paketiyle ilgili olarak sunumların yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, güvenlikle ilgili bilgi sunumunun gerçekleştirildiğini ifade etti. Kurtulmuş, ayrıca Bakanlar Kurulu'nda alt işverenlerde çalışanların kamuda istihdamıyla ilgili çalışmalar ile sağlıkta yapılacak düzenlemeler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'yla ilgili düzenlemelerin de gündeme getirildiğini aktardı.

Geçtiğimiz cumartesi Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısında ölenlere rahmet, yaralananlara 'acil şifalar' dileyen Kurtulmuş, yaralananlar ve ölenler arasında yabancı uyruklu şahısların da olduğunu hatırlatarak, "Onlar, bizim misafirimizdi. Bu misafirlerimiz burada, Türkiye'de bizim misafirimiz oldukları süre içerisinde bu hain saldırıyla, canlı bomba eylemiyle karşı karşıya kaldılar, hayatlarını kaybettiler. Derin üzüntülerimizi ve taziyelerimizi hükümetimiz adına bir kez daha ifade ediyoruz." diye konuştu.

"20 TEMMUZ'DAN İTİBAREN HAİN, SİNSİ, KALLEŞ TERÖR SALDIRILARI DEVAM EDİYOR"

"Ayrıca 20 Temmuz'dan itibaren devam etmekte olan hain, sinsi, kalleş ve çok taraflı terör saldırılarının Türkiye'yi paralize etmeye çalıştığını, Türkiye'de halkı içine kapatmak, hükümeti ve devleti de iradesinden uzaklaştırmak istediğini, Türkiye'yi çevre ülkeler gibi yönetilemez bir hale getirmeye çalıştığını hepimiz biliyoruz." diyen Kurtulmuş, "Bu anlamda şiddet olayları sadece ülkede bir terör havası estirmek değil; kullanmış oldukları bu insanlık dışı yöntemlerle Türkiye'yi, halkımızı terörize etmeye çalışıyorlar. Buna karşılık da hem birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, hem bütün bu terör örgütlerine ve şiddet saldırılarına karşı yek vücut olarak, tek bilek, tek yumruk olarak varlığımızı sürdüreceğiz, hem de aynı zamanda onların yapmak istediği bu ülkeyi terörize etme işlemine karşı da asla teröre alışmayacağız, terörden yılmayacağız, korkmayacağız, hayatımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"(GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ) ÇOK ÖNEMLİ BİR İSTİHBARAT BİLGİSİNDEN DOLAYI ERTELENDİ"

Her gün birçok terör saldırısıyla karşı karşıya kalındığını belirten Kurtulmuş, bunlarla ilgili gerekli tedbirlerin, önlemlerin alınmaya çalışıldığını aktardı. Terör olaylarının bir kısmının önlenebildiğini, bir kısmının da alınan bütün tedbirlere rağmen önlenemediğini kaydetti. İstanbul'daki saldırının ardından güvenlik amacıyla iptal edilen Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak birtakım spekülasyonlar yapıldığını dile getiren Kurtulmuş, şunları söyledi; "Çeşitli kanallardan farklı istihbarat bilgileri alındı. Bu istihbarat bilgilerinin birbirini teyit eder mahiyette olması, bu konuda önemli ve zor bir kararın alınmasını gündeme getirdi. Maç ya seyircisiz oynanacaktı ya iptal edilecekti. Dolayısıyla bu konuda ilgili bakanlıklar, ilgili istihbarat birimleri istişarelerinden sonra spor kulüplerimizin de içinde bulunduğu bir kararla bu derbi müsabakası tehir edilmiş oldu. Bunun üzerinden kimsenin bir spekülasyon yapma hakkı olmadığını ifade etmek isterim. Çünkü ortada son derece ciddi tedbir almamız gereken istihbarat bilgileri vardı, bunlar birbirlerini üst üste teyit ediyorlardı. Sonuç itibariyle de bu adım atıldı. Bu ilk seferde oluyor değil. Biliyorsunuz Galatasaray – Fenerbahçe derbisi dünyanın 5 büyük derbisinden birisidir. Allah muhafaza burada ortaya çıkacak olan bir terör eyleminin Türkiye'yle ilgili olarak ne kadar ağır bir faturayı ortaya çıkaracağını herhalde herkes farkındadır."

2015 Kasım ayında Almanya - Hollanda maçının terör istihbaratından dolayı iptal edildiğini hatırlatan Kurtulmuş, zor bir karar da olsa derbinin iptal edilme kararının çok önemli bir istihbarat bilgisinden hareketle derbinin ileri bir tarihe ertelendiğini belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş: (İptal edilen derbi) Ciddi istihbarat bilgileri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER