Kâhta bütçesi 4 milyon 350 bin TL

Kâhta bütçesi 4 milyon 350 bin TL

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Can Erdoğan, İl Özel İdaresinin 2016 yılı Kâhta bütçesini değerlendirdi. 2016 yılı bütçesi hazırlanırken, hiçbir ayrım yapmadan sorunların aciliyet durumu göz önünde tutularak hazırlandığını belirten Erdoğan, 2016 yılı Kâhta bütçesinin geçen yıla oranla 800 TL'lik bir artışla 4 milyon 350 bin TL olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Erdoğan değerlendirmesinde; "2016 yılı İl Özel İdare bütçesinden ilçemize ayrılan pay geçen yıla oranla 800 bin TL artışla 4 milyon 350 bin TL olarak gerçekleşti. Geçen yıl bütçemiz 3 milyon 500 bin TL olarak gerçekleşmişti. Bütçe hazırlanırken köy muhtarlarımızın talepleri ve il Özel İdare teknik elemanlarımızın raporları doğrultusunda hazırlanmıştır. Yatırım programımızı hazırlarken diğer 4 İl Genel Meclis Üyesi arkadaşım ile birlikte hiçbir ayrım gözetmeksizin acili yet durumuna özen göstererek hazırladık. Adaletli bir bütçe hazırladığımıza inanıyoruz.

Bütçemizin önemli bir kısmı 2016 yılı içerisinde köylerimizin içerisine kilit parke taşı serilmesinde kullanılacak. Bir kısmı alt yapı ve stabilize yol ve asfalt çalışmalarında, bir kısmı da su şebekelerinin yenilenmesinde kullanılacak.

Hedefimiz önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde ilçemize bağlı köylerimizin alt yapı, kilit parke taşı ve yol sorunun büyük bir bölümünü çözmek. Tabi İl Özel İdare bütçemizin yanında 2016 yılı KÖYDES kapsamında yapılacak hizmetleri de eklediğimizde inşallah köylerimizin sorunlarının büyük bir bölümü çözülmüş olacak.

Bugün için ufak tefek sorunların dışında köylerimizin yol ve içme suyu sorunu bulunmamakta. İl Özel İdaremiz 2015 yılı içerisinde Sayın Valimizin, Sayın Kaymakamımızın büyük destekleri ve Sayın vekillerimizin ödenek noktasında bütçeye ek katkı sağlamaları ile sorunlarımızın önemli bir kısmı çözülmüştür. Buradan sizlerin aracılığı kendilerine teşekkür ediyoruz.

2106 yılı programına alınan hizmetler ile ilgili İl Özel İdare Müdürlüğümüz 2016 Mart-Nisan ayında yapacağı yapım ihalelerinin ardından çalışmalara başlanacaktır. İlçemiz hizmetlerin en güzeline ve en iyisine layıktır. İlçemizin ve köylerimizin sorunlarının çözümü noktasında meclis üyesi arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen tüm gayret ve çabaları sarf ediyoruz.

2016 bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz, Özel İdare Genel Sekreteri ve yardımcıları, ilgili daire müdürlerine, İl Genel Meclisinin tüm üyelerine ve özellikle plan bütçe üyelerine, katkı veren ilçe kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. 2016 yılı bütçesi Kâhta'mıza Adıyaman'ımıza hayırlı olsun." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kâhta bütçesi 4 milyon 350 bin TL Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER