Lastik tamirhanelerinde uzun kuyruklar oluştu


1 Aralık'ta başlayıp, 1 Nisan'a kadar devam edecek olan kış lastiği kullanma zorunluluğu nedeni ile lastik tamirhanelerinde uzun kuyruklar oluştu. İşlerini yetiştirememenin derdine düşen lastikçiler, müşterilerini fazla bekletmeden yoğun mesai çalışmasını sürdürüyor.

Ülke genelinde 'kış lastiği' uygulamasının 1 Aralık'ta başlayıp, 1 Nisan'a kadar devam edeceği bildirgesinden sonra araç sürücüleri araçlarının bakımı yaptırarak yazlık lastiklerini kar lastikleriyle değiştiriyor. Hem güvenliklerini sağlamak hem de cezai işlemlere maruz kalmamak için lastikçilerin yolunu tutan sürücüler, yaşanan yoğunluk nedeniyle sıraya giriyor. Yoğunluktan memnun olan lastikçiler ise bazen geç saatlere kadar çalışıyor.

Yoğunluktan memnuniyeti belirten Lastik Ustası Emrah Çibikci, "1 Aralık itibari ile yazlık lastiklerin, kışlık lastiklere dönüştürülmesi sebebi ile işlerimiz yoğunlaştı. Bayağı yoğunluğumuz var işte gördüğün gibi çalışıyoruz." dedi.

İlçeye bağlı Ortaklar köyünden İlyas Demirbilek isimli vatandaş ise "Bölgemizde ağır kış şartları yaşanıyor. Kışın kar yağışına şahit oluyoruz. Geçen sene almıştım lastikleri, kışın takıyor, yazın söküyoruz. Bu uygulama çok güzel, her şeyden önce insanların sağlığı önemli." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Lastik tamirhanelerinde uzun kuyruklar oluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER