Le Figaro: PYD'nin Cenevre'ye çağrılması askıya alındı


İsviçre'nin Cenevre şehrinde devam Suriye krizine siyasi bir çözüm aranan görüşmelere PYD'nin çağrılmasının askıya alındığı iddia edildi. Fransız Le Figaro Gazetesi, batılı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, "Kürtlerin Cenevre görüşmelere çağrılması askıya alındı." ifadelerine yer verdi.

Fransız gazetesine konuşan batılı bir diplomat, Kürtlerin çağrılmama nedeni olarak bu konuyla ilgili bazı ülkeler arasında derin görüş ayrılıklarının olmasını gösterdi. PYD'nin Cenevre'ye çağrılması için Birleşmiş Milletlerin bu görüş ayrılıklarının sonlanmasını beklediğine dikkat çekti. Batılı diplomat, bu ülkelerin hangileri olduğu ile ilgili ise bilgi vermedi.

Haberde görüş ayrılığının 11 Şubat'da Münih'te bir araya gelecek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Serguei Lavrov arasındaki görüşmede netlik kazanacağı kaydedildi. Bu arada Ankara, Riyad ve Paris tarafından desteklenen Suriye muhalefetinin de Kürtlerin masada yer almasına karşı çıktığı aktarıldı.

Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan Fransa Dışişleri Bakanlığı kaynakları ise kimlerin davet edileceğine BM'nin karar verdiğini kaydetti. Bu noktada Fransa'nın tutumunun da açık olduğu belirtilirken, Riyad konferansından çıkan muhalif grubun görüşmelerde rejimin muhatabı olduğuna değinildi.

Cuma günü başlayan üçüncü Cenevre görüşmelerinin ilk gününde BM Özel Temsilcisi Mistura, Suriye rejiminin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi başkanlığındaki heyetle bir araya gelmişti. Muhalefetin katılımıyla resmi olarak Pazartesi başlayan görüşmelerde 5 yıldır devam eden ve 260 bin kişinin ölümüne sebep olan Suriye krizine son vermeye çalışılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Le Figaro: PYD'nin Cenevre'ye çağrılması askıya alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER