Levent Karataş, Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığına aday oldu

Levent Karataş, Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığına aday oldu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu 1. Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu 12 Eylül Cumartesi günü Ankara'da gerçekleştirilecek. Federasyon Başkanlığına aday isimlerden birisi de, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi Cafer Levent Karataş oldu.

Karataş, çalışma arkadaşlarıyla birlikte önümüzdeki sene yapılacak olan olağan genel kurula kadar göreve talip olduklarını açıkladı. Bu görevi başaracak hem tecrübe hem potansiyel hem de kararlılığa sahip olduklarını kaydeden Karataş, "Sorunları çok iyi biliyorum, kucaklayıcı bir başkan ve yönetim olmak istiyoruz." dedi.

Dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren sporculara, kulüplerine, antrenörlerine ve bu sporcuyu yetiştiren antrenörüne, kulübüne federasyonun kendi ödül sistemini getireceklerini belirten Karataş, şöyle konuştu:

"Antrenör, hakem ve sporcu kamplarımız uygun yer ve dönemlerde yapılacak, yurt dışından eğitmenler getirip, gerekli durumlarda da hakem ve antrenörlerimizi yurt dışı seminerlere göndereceğiz. Uluslararası hakem sayımızı arttıracağız. Önemli olan nasıl konuştuğumuzdan öte sualtı sporlarını nasıl idare ettiğimiz olacak çok yetenekli ve kaliteli yeni jenerasyon antrenörlerimiz var. Onların da en kısa süre içinde hem ülke hem de Avrupa çapında sivrileceklerine inanıyorum. Kendilerini de bu yönde destekleyeceğiz.

Kulüplerimizin yurtdışındaki turnuvalara katılmalarını teşvik edilecek, ayrıca yurdumuzda uluslararası turnuvalar düzenlenecektir. Yönetmelik ve yönergelerdeki karmaşalıklar kaldırılıp, yeni düzenlemeler yapılacaktır. En önemlisi Milli Takım seçim kriterleri sezon başında yayınlanacak, her kulüp ve sporcu bu kriterlerin bilincinde olarak yarışmalara hazırlanma şansına sahip olacaktır. Federasyona yakın olan değil hak eden milli formayı giyecektir."

CAFER LEVENT KARATAŞ KİMDİR?

Karataş, 1958 İstanbul doğumlu, İşletme Fakültesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Akademisi Programı mezunudur. T.H.K Paraşüt, CMAS 3 yıldız Dalış Eğitmeni, Rehber Balıkadam, Cankurtarma ve İlkyardım brövelerine sahiptir. 4 yıl boyunca, KKTC Su Sporları Federasyonu bünyesinde bir çok kez Cankurtarma-İlkyardım ve SCUBA, 6 yıl GAP Su Sporları Şölenleri (Atatürk Barajı), 2 yıl Sivas Cumhuriyet Üniversitelerinde eğitimler vermiştir.

Serbest Dalış Ulusal takım antrenörlüğü ile İstanbul boğazını (18 saat) ve Taşucu-Girne (28 saat) sualtından geçiş rekor denemelerinde Namık Ekin'in antrenörlük ve suda kılavuzluğunu yapmıştır. Ulusal Takım Antrenörlüğü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından görevlendirildiği yurtdışı faaliyetler sırasında KKTC'nin spor camiasında tanınması için bir çok girişimde bulunmuştur. Bununla ilgili olarak KKTC Dışişleri Bakanlığı'ndan teşekkür mektubu bulunmaktadır.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde 4 yıl Yönetim Kurulu Üyesi ve 2 yıl da Spor ve Çevre Komisyonu Başkanı, TMOK Boğaziçi Yarışları yarış komodorluğu görevlerinde bulunmuştur. Halen TMOK Başkan Danışmadır. Ayrıca KKTC Milli Olimpiyat Komitesi üyesidir.
CİHAN
<< Önceki Haber Levent Karataş, Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER