Liseli Cansel'in intiharı Meclis gündeminde

Liseli Cansel'in intiharı Meclis gündeminde

Kayseri'de lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'nın, matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün tecavüzüne uğraması sonucu intihar etmesi olayı Meclis gündemine taşındı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde konunun aydınlatılmasını istedi.

Türkiye'yi şoke eden intiharla ilgili olarak soru önergesi hazırlayan Milletvekili Mahmut Toğrul; Cansel'in, matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarına dair okul yönetimini bilgilendirdiğinin doğru olup olmadığını sordu. Okul yönetiminin olayın üzerini kapattığı iddialarını hatırlatan Toğrul, herhangi bir soruşturmanın açılıp açılmadığı noktasındaki kafa karışıklığının da giderilmesini talep etti. Bayram Ö.'nün, mesai saatleri içerisinde özel ders verme gerekçesiyle Cansel'i bir bağ evine götürerek tecavüz ettiği iddiasını hatırlatan Toğrul, "Eğer bu iddia doğru ise Bayram Ö.'nün mesai saatleri içerisinde görev yerinden okul yönetiminden izin alarak mı ayrılmıştır ve hangi gerekçeyle izin aldı, bu izni kendisine kim verdi?" dedi.

Cansel'in dışında başka kız öğrencilerin de Bayram Ö.'nün kendilerine tacizde bulunduğu yönündeki beyanlarını anımsatan Toğrul, önergede şu ifadelere yer verdi: "Cansel'in, Bayram Ö.'nün tecavüzünden sonra intihar ederek hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak polis tutanaklarında 'sınav stresine bağlı intihar ettiği' yönündeki ifadeler doğru mudur? İddia doğru ise polis neden bu olayın üzerini örtmeye çalışıyor?

Dersler esnasında özellikle kız öğrencilere namus konusunda öğütler verdiği ancak erkek öğrencilere cinsel içerikli terimler kullandığı iddiası doğru mudur? Konu ile ilgili öğrencilerin okul yönetimine şikayette bulunduğu ancak okul yönetiminin yapılan şikayetleri dikkate almayarak geçiştirdiği iddiası doğru mudur? Kaç kadın tecavüz, cinsel istismar olayından dolayı intihar etmiştir? Bu olaylara sebep olan katillerin mahkemedeki savunmasında hafifletici sebepten kaç kişi tahliye edilmiş veya ceza indirimi yapılmıştır?"
CİHAN
<< Önceki Haber Liseli Cansel'in intiharı Meclis gündeminde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER