Lübnan'da Kaddafi'nin oğlu sorguya alındı


Libya'nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi'nin, 37 yıl önce öldürülen Şii lider Musa El-Sadr ile ilgili Lübnan Adalet Bakanlığı'nda sorguya çekildiği açıklandı.

Geçen hafta silahlı kişilerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan 40 yaşındaki Hannibal Kaddafi'nin bugün Lübnan Adalet Bakanlığı'nda sorguya alındığı duyuruldu. Olayın yaşandığı dönemde 3 yaşında olan oğul Kaddafi'nin bilgisine başvurulmak için sorguya alındığı aktarıldı.

Hannibal Kaddafi geçen hafta Lübnanlı eşini Enil Sıkaf'ı ziyaret için Suriye'den, farklı bir kaynak ise Cezayir'den geldiği sırada, ülkenin doğusundaki Beka bölgesinde silahlı Şii gruplar tarafından perşembe günü kaçırılmıştı. Daha sonra aynı kişilerce emniyete teslim edilen Hannibal serbest bırakılmıştı.

Öte yandan oğul Kaddafi'yi kaçıran silahlı kişilerin, "1978'te Libya'ya gerçekleştirdiği ziyarette kaybolan Lübnanlı Şii din adamı ve Emel hareketinin kurucusu Musa El-Sadr ve beraberinde kaybolan iki arkadaşı" hakkında bilgi talep ettikleri belirtildi.

Hannibal Kaddafi, Muammer Kaddafi'nin eşi Safiye, oğlu Muhammet ve kızı Ayşe Kaddafi ailesinin devrim sırasında komşu ülke Cezayir'e kaçmayı başaran isimlerinden birisi. Libya'da yakalan Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfülislam ise idamla yargılanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Lübnan'da Kaddafi'nin oğlu sorguya alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER